AcasăReglementari contabileCare sunt modificările aduse Legii Contabilității - de către Ordonanța de Urgență...

Care sunt modificările aduse Legii Contabilității – de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF)

Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 197 din 26 Februarie 2021, a fost publicata Ordonanță de Urgență a Guvernului României nr. 13 din 24 Februarie 2021TEXT INTEGRAL – pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și a Legii contabilității nr. 82/1991.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI O SINTEZA UTILA – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

✅ Care sunt modificările aduse Codului Fiscal – de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF) ✅ – click aici

🔵 • Completarea prevederilor legii contabilității sub aspectul ariei de aplicabilitate a acesteia, prin menționarea expresă a persoanelor juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent/mai multor sedii permanente în România, precum și a persoanelor juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România.

📌 • Reformularea prevederilor cu privire la entitățile pentru care reglementările contabile sunt emise de către BNR, în condițiile în care există unele categorii de entități care nu sunt prevăzute expres de legea contabilității. Au fost completate, în mod corespunzător, categoriile de persoane juridice de interes public obligate, potrivit legii, să auditeze situațiile financiare anuale.

✋ • Reformularea, pentru claritate, a prevederilor referitoare la situațiile în care poate interveni reorganizarea persoanei juridice, caz în care se impune întocmirea de situații financiare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🔍 • Introducerea unor prevederi prin care se stabilesc categoriile de informații care au caracter public, precum și condițiile în care informațiile cuprinse în situațiile financiare anuale/raportările contabile anuale existente în baza de date a Ministerului Finanțelor pot fi transmise de minister în baza unor protocoale de colaborare.

💡 • Completarea prevederilor legii cu aspecte referitoare la sancțiunile aplicabile în cazul unor contravenții.

📌 OPANAF nr. 239/2021 – procedură nouă de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA) 📌 – click aici

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 197 din 26 Februarie 2021, a fost publicata Ordonanță de Urgență a Guvernului României nr. 13 din 24 Februarie 2021 - TEXT INTEGRAL - pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și...Care sunt modificările aduse Legii Contabilității - de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF)
error: Conținutul este protejat !!