AcasăDeclaratii anualeDepunerea Declarației/Formularului 205 (în 2021) - pentru anul fiscal 2020 (care este...

Depunerea Declarației/Formularului 205 (în 2021) – pentru anul fiscal 2020 (care este termenul de depunere, cine depune, sancțiuni, etc.)

Declaraţia 205 (PDF inteligent mai jos in articol) se depune până la data de 28 februarie 2021, de către:

1. Plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, pentru:

a) venituri din dividende;
b) venituri din dobânzi;
c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
d) venituri din premii;
e) venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

f) venituri din alte surse;
g) venituri din pensii;
h) venituri realizate de persoanele fizice dintr-o asociere fără personalitate juridică constituită cu o persoană juridică, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unei activităţi (impozitul se declară în declaraţia 205 pentru veniturile obţinute în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2019 – art. 132 alin. 2 din Codul fiscal în vigoare până la 23.03.2019)

👉 2. Organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit:

🔍 PENTRU A DESCARCA PDF INTELIGENT (2021 – D 205) 🔍 – CLICK AICI

a) câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
b) venituri din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker.

ATENŢIE! – NU vor depune Declaraţia 205:

– plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, plătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, plătitorii de venituri în baza contractelor de activitate sportivă, venituri din arendă sau din asocieri cu persoane juridice, aceştia având obligaţia depunerii Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate- formular 112.

Declarația Unică (noul Formular 212) – material informativ oficial de la ANAF (valabil 2021) ✅ – CLICK AICI

💡 Baza legală :

Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioareTEXT 2021 AICI;
– Ordinul ANAF 48/2019

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

📌 SANCŢIUNI – AMENDĂ DE LA 500 LA 1.000 DE LEI PENTRU PERSOANELE FIZICE, RESPECTIV, CU 1.000 LA 5.000 DE LEI – ÎN CAZUL PERSOANELOR JURIDICE 📌

SURSA (CU MULTUMIRI) – DGRFP BRASOV

2 COMENTARII

  1. Termenul pentru depunerea declaratiei 205 este 31 ian 2021 si nu 28 feb 2021 asa cum ati precizat in articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Declaraţia 205 (PDF inteligent mai jos in articol) se depune până la data de 28 februarie 2021, de către: 1. Plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, pentru: a) venituri din dividende; b) venituri din dobânzi; c) venituri...Depunerea Declarației/Formularului 205 (în 2021) - pentru anul fiscal 2020 (care este termenul de depunere, cine depune, sancțiuni, etc.)
error: Conținutul este protejat !!