AcasăLegislatie actualizataOMFP nr. 3037/2020 - procedura noua comunicare acte de executare (info oficial...

OMFP nr. 3037/2020 – procedura noua comunicare acte de executare (info oficial ANAF)

Stimati colegi, va informam ca, Monitorul Oficial nr. 1210 din 11 decembrie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3037 din 26 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

🎯 Având în vedere necesitatea creării mecanismului privind automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele de executare silită din subordinea ANAF, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită, astfel încât disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor să nu fie afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare, şi să nu producă sincope în activitatea desfășurată de aceștia, iar ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară să se realizeze cu operativitate, s-a adoptat OMFP nr. 1665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora.

📌 Astfel, s-au stabilit mijloacele electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora, reglementându-se cadrul legal pentru o nouă procedură de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin încărcarea acestora în spațiul privat de pe portalul ANAF.

💡 PENTRU A DESCARCA OMFP 3037/2020 (INTEGRAL) 💡 – CLICK AICI

🔍 De asemenea, prin acest act normativ s-a reglementat la art. 12 alin. (1) și (2) faptul că aceste prevederi se aplică pentru popririle înființate de către organele fiscale competente începând cu data intrării în vigoare a acestuia.

În acest context, s-a considerat oportună completarea OMFP nr. 1665/2020, în sensul reglementării faptului că Deciziile de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești aferente popririlor înființate până la data intrării în vigoare a prevederilor ordinului, să fie încărcate tot în spațiul privat de pe portalul A.N.A.F., prin intermediul platformei e-Popriri.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam ca, Monitorul Oficial nr. 1210 din 11 decembrie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3037 din 26 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă...OMFP nr. 3037/2020 - procedura noua comunicare acte de executare (info oficial ANAF)
error: Conținutul este protejat !!