Legea nr. 282/2020 (INFO OFICIAL ANAF) – modificare măsuri de sprijin (kurzarbeit și sprijin financiar de 2.500 lei telesalariat)

0
1585

Stimati colegi, dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 1201 din 9 decembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 282 din 8 decembrie 2020 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020TEXT INTEGRAL AICI – privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

💡 A fost modificată O.U.G. nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă, în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de alertă, angajatorii având posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 50% din durata lunară (anterior, se putea reduce timpul cu cel mult 80% cf. OUG 211), angajații beneficiind de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contract şi salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă.

📌 Procedura gestionare RIF – ce a adus nou Ordinul Președintelui ANAF nr. 4077/2020 (info oficial) 📌 – CLICK AICI

Sprijinul financiar de 2.500 lei pentru fiecare telesalariat se va acorda angajatorilor pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă (inițial era doar pentru starea de urgență) pentru cel puţin 15 zile lucrătoare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

UPDATE – 28.12.2020 – via ITM Salaj:

Se extinde perioada în care angajatorii pot aplica măsura reducerii programului de lucru, nu doar pe durata stării de urgență/alertă/asediu ci și pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgență/alertă/asediu.

Reducerea timpului de muncă cu până la 50% vizează durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă. De asemenea, reducerea se aplică şi în cazul programului de muncă în ture, respectiv a programului de muncă inegal.

A fost eliminată obligația pe care angajatorii o aveau de a transmite în Revisal măsura de reducere a timpului de lucru.

Pe durata reducerii timpului de muncă, salariații afectați de măsură beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.

Este important de reținut faptul că pe perioada de aplicabilitate a acestei măsuri sunt interzise angajarea de personal pentru prestarea unor activități identice ori similare cu cele prestate de către salariații al căror timp de muncă a fost redus, precum și subcontractarea de activități desfășurate de salariații al căror timp de muncă a fost redus. Interdicția se raportează la nivel de filială, sucursală sau alte sedii secundare definite de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Stare de Alerta 2020
Articolul precedentProcedura gestionare RIF – ce a adus nou Ordinul Președintelui ANAF nr. 4077/2020 (info oficial)
Articolul următorOMFP nr. 2998/2020 – procedură nouă restructurare obligații (info oficial ANAF și text integral)
legea-nr-282-2020-info-oficial-anaf-modificare-masuri-de-sprijin-kurzarbeit-si-sprijin-financiar-de-2-500-lei-telesalariatStimati colegi, dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 1201 din 9 decembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 282 din 8 decembrie 2020 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 - TEXT INTEGRAL AICI - privind măsuri de sprijin destinate...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.