OPANAF nr. 3942/2020 – modificare formulare colectare (info oficial ANAF si text act normativ)

0
973

Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1123 din 23 noiembrie 2020, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 3942 din 19 noiembrie 2020 pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectării creanţelor fiscale, precum şi pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silită în cazul debitorilor care au de încasat sume certe, lichide şi exigibile de la autorităţi sau instituţii publice.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, precum si textul integral – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

🎯 Prin OPANAF nr. 63/2017 au fost aprobate modelele unor formulare utilizate în domeniul colectării creanţelor fiscale, inclusiv cele privind suspendarea, temporară, totală sau parţială a indisponibilizării conturilor și reținerilor aferente sumelor datorate debitorului de către terți.

Având în vedere noutățile legislative privind acordarea facilităților fiscale privind sprijinirea mediului de afaceri, prin care s-a reglementat suspendarea executarii silite pentru o parte din obligatiile bugetare datorate de debitori, se impune adaptarea modelelor formularelor utilizate pentru suspendarea popririlor inființate, respectiv:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

👉 a) Adresa de suspendare, temporară, totală sau parţială a indisponibilizării conturilor;
👉 b) Adresa de suspendare, temporară, totală sau parţială a indisponibilizării reținerilor.

Prin aceste adrese se vor comunica terților popriti/institutiilor de credit sumele pentru care se suspenda executarea silită, urmând ca, pentru restul sumelor care nu fac obiectul suspendării, poprirea inființată inițial să subziste.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 3942/2020 – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Legislatie RO
Articolul precedentProces-Verbal de instruire (model util) – pentru membrii comisiei de inventariere anuală, la 31.12.2020
Articolul următorANAF – recapitulare facilități fiscale sau de protecție socială care pot interesa pe contribuabili
opanaf-nr-3942-2020-modificare-formulare-colectare-info-oficial-anaf-si-text-act-normativStimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1123 din 23 noiembrie 2020, a fost publicat - Ordinul președintelui ANAF nr. 3942 din 19 noiembrie 2020 pentru modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.