AcasăLegislatie actualizataLegea nr. 262/2020 - regim fiscal burse pentru elevi (impozit profit /...

Legea nr. 262/2020 – regim fiscal burse pentru elevi (impozit profit / impozit micro)

Stimati colegi, va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 1112 din 20 noiembrie 2020 – a fost publicata Legea nr. 262 din 20 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, precum si textul integral – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

💡 IMPOZIT PE PROFIT

Profitul investit în susţinerea învăţământului profesional-dual prin asigurarea pregătirii practice şi formării de calitate a elevilor va fi scutit de impozit.

A fost precizat în mod expres faptul că acei contribuabili care asigură o bursă elevilor în cadrul învățământului dual (formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic), conform prevederilor art. 25 alin. (4) lit. c) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, vor putea scădea aceste cheltuieli direct din impozitul pe profit datorat, în anumite limite, similar tratamentului fiscal aplicabil cheltuielilor de sponsorizare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

💡 IMPOZITUL PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR

Microîntreprinderile care acordă burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul profesional-dual, în conformitate cu prevederile art. 25 alin. (4) lit. c) din Legea educației naționale, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 1112 din 20 noiembrie 2020 - a fost publicata Legea nr. 262 din 20 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS,...Legea nr. 262/2020 - regim fiscal burse pentru elevi (impozit profit / impozit micro)
error: Conținutul este protejat !!