ANAF – noi prevederi privind scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi

0
1241

ANAF reaminteste ca, in Monitorul Oficial nr. 988 din data de 26 octombrie 2020 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă nr.181 din 22 octombrie 2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene.

Potrivit actului normativ menţionat, în anul 2020, contribuabilii obligaţi la plata impozitului specific unor activităţi conform Legii nr.170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, cu modificările şi completările ulterioare, nu datorează impozit specific pentru perioada cuprinsă între 26 octombrie 2020 şi 31 decembrie 2020 inclusiv.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Impozitul specific aferent anului 2020 se va recalcula, prin împărțirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice și înmulțirea valorii rezultate cu numărul de zile obținut prin scăderea din numărul de 365 de zile calendaristice:

– a perioadei cuprinse între 26 octombrie 2020 şi 31 decembrie 2020 inclusiv ;
– a numărului de 90 de zile calendaristice prevăzut la art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2020 .

Contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. IX din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale, cu modificările ulterioare, pentru recalcularea impozitului specific anual, scad și perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a stării de urgență.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Contribuabilii care, au depus declarația privind impozitul specific aferentă semestrului I al anului 2020, aplică prevederile de mai sus, prin depunerea unei declarații rectificative.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice OLT

REVEDEȚI PREZENTAREA
Impozit Specific
Articolul precedentCNPP (oficial) – info depunere dosar pensie cu contribuții conform OUG nr. 163 din 2020 (cumpărare vechime)
Articolul următorNEWS – amenzi în valoare de 3 milioane de lei, aplicate în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.