AcasăCodul munciiCe verifică inspectorii de muncă în privința respectării măsurilor de protecție necesare...

Ce verifică inspectorii de muncă în privința respectării măsurilor de protecție necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2 – OFICIAL

Inspecția Muncii Romania, prin intermediul Inspectoratul Teritorial de Muncă – Harghita, ne precizeaza din nou – ce verifică inspectorii de muncă în privința respectării măsurilor de protecție necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Dacă sunt identificate riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi dacă documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea angajaţilor este actualizat cu noile condiţii de desfăşurare a activităţii în vederea luării măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Dacă angajatorul a desemnat o persoană care să realizeze triajul epidemiologic la intrarea în sediul social, sediul punctului de lucru, atât al personalului propriu cât şi al vizitatorilor, cu termometru non contact.

✅ Dacă angajatorul a afișat la intrare în unitate regulile de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator.

Dacă evaluarea riscurilor a fost completată cu riscurile răspândirii noului coronavirus SARS- CoV- 2.
✅ Dacă este asigurată cunoaşterea, de către lucrători, a măsurilor cuprinse în planul de prevenire şi protecţie și dacă acesta este revizuit și adaptat noilor cerințe.
Dacă semnalizarea pentru SARS CoV-2 este suficientă (prin postere, marcaje pentru asigurarea distanțării).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Dacă se asigură verificarea purtării măştilor în spaţii închise.

✅ Dacă se face dovada acordării măștilor de protecție.

Dacă s-a efectuat instruirea suplimentară privind riscurile COVID-19.

✅ Dacă instrucţiunile proprii în domeniul SSM au fost completate cu măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Acțiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 26 – 31 octombrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 812 sancțiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 253.500 lei. Din 1831 de angajatori controlați, au fost sancționați 607 și s-au dispus 981 de măsuri de remediere a neconformităților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Inspecția Muncii Romania, prin intermediul Inspectoratul Teritorial de Muncă - Harghita, ne precizeaza din nou - ce verifică inspectorii de muncă în privința respectării măsurilor de protecție necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2. ✅ Dacă sunt identificate riscurile specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică şi dacă documentul...Ce verifică inspectorii de muncă în privința respectării măsurilor de protecție necesare pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2 - OFICIAL
error: Conținutul este protejat !!