Care sunt ultimele modificări la impozitul pe venit si la impozitul pe profit – modificări Cod Fiscal

0
2554

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 1041 din 07 Noiembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 239 din 06 Noiembrie 2020 (Emitent: Parlamentul României) – pentru modificarea și completarea Legeii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

IMPOZITUL PE PROFIT

A fost stabilit un regim fiscal mai favorabil pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de educaţie timpurie (0-6 ani) aflate în administrarea contribuabilului sau privind sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaţilor în unităţi de educaţie timpurie aflate în unităţi care oferă servicii de educaţie timpurie, conform legislaţiei în vigoare. Aceste cheltuieli nu vor fi deductibile la determinarea profitului, dar contribuabilul va putea scădea aceste cheltuieli cu educația timpurie din impozitul pe profit datorat în limita a 1.500 lei/lună pentru fiecare copil (regulă similară cu cea aplicată cheltuielilor cu sponsorizarea). În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat, diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

S-a precizat faptul că și cheltuielile efectuate cu organizarea și desfășurarea învățământului dual preuniversitar și universitar sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal (anterior era doar învățământul profesional și tehnic). Mijloacele fixe și investițiile aferente acestor activități se vor putea amortiza din punct de vedere fiscal, în mod corespunzător.

IMPOZITUL PE VENIT

Au fost stabilite ca fiind neimpozabile cu impozit pe venit „bursele, premiile şi alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport, echipamente de lucru/protecţie şi altele asemenea primite de elevi pe parcursul învăţământului profesional şi tehnic şi elevi/studenţi pe parcursul învăţământului dual preuniversitar/universitar (prevedere nou introdusă), potrivit reglementărilor legale din domeniul educaţiei naţionale”.

🔵 Legea nr. 238/2020 – pentru modificarea Legii contabilității nr. 82/1991 (eliminare bilanț/raportare la 30.06.2021) 🔵 – click aici

Pentru stabilirea venitului net anual din activități independente „sunt cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate pentru organizarea şi desfăşurarea învăţământului profesional şi tehnic şi învăţământului dual preuniversitar şi universitar (prevedere nou introdusă), în conformitate cu reglementările legale din domeniul educaţiei naţionale, cu excepţia cheltuielilor cu amortizarea care sunt deductibile potrivit prevederilor alin. (4) lit. d).”

A fost introdusă o nouă categorie de venituri neimpozabile din perspectiva impozitului pe veniturile din salarii: „v) sumele plătite de angajator pentru educaţia timpurie a copiilor angajaţilor;”.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Codul Fiscal si CPF
Articolul precedentInsp. Mun. – 4.598 de controale de zi și de noapte, efectuate de inspectorii de muncă în ultima săptămână
Articolul următorModificările aduse Legii 227/2015 privind Codul Fiscal – de Ordonanța de Urgență nr. 181/2020 (tabel comparativ)
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 1041 din 07 Noiembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 239 din 06 Noiembrie 2020 (Emitent: Parlamentul României) - pentru modificarea și completarea Legeii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM...care-sunt-ultimele-modificari-la-impozitul-pe-venit-si-la-impozitul-pe-profit-modificari-cod-fiscal

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.