AcasăProfit / venitScutire pe impozitul specific unor activități - noutățile aduse de OUG nr....

Scutire pe impozitul specific unor activități – noutățile aduse de OUG nr. 181/2020 (precizări oficiale)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 988 din 26 octombrie 2020, a fost publicata OUG nr. 181/22.10.2020TEXT INTEGRAL AICI – privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Contribuabilii obligaţi la plata impozitului specific unor activităţi, potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, cu completările ulterioare, în anul 2020, nu datorează impozit specific pentru perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă (26 octombrie 2020) și 31 decembrie 2020 inclusiv.

Contribuabilii recalculează impozitul specific aferent anului 2020 prin împărţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulţirea valorii rezultate cu numărul de zile obţinut prin scăderea din numărul de 365 de zile a numărului de zile aferent perioadei prevăzute mai sus (26 octombrie – 31 decembrie) şi a numărului de 90 de zile calendaristice prevăzut la art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2020; contribuabilii care intră sub incidenţa prevederilor art. IX din O.U.G. nr. 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale, cu modificările ulterioare, scad şi perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parţial, ca urmare a stării de urgenţă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Contribuabilii care, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, au depus declaraţia privind impozitul specific aferentă semestrului I al anului 2020, aplică prevederile de mai sus, prin depunerea unei declaraţii rectificative.

✅ Modificările aduse Codului Fiscal de HG 864/2020 – tabel comparativ pentru „Titlul VII – TVA” ✅ – click aici

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 988 din 26 octombrie 2020, a fost publicata OUG nr. 181/22.10.2020 - TEXT INTEGRAL AICI - privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI...Scutire pe impozitul specific unor activități - noutățile aduse de OUG nr. 181/2020 (precizări oficiale)
error: Conținutul este protejat !!