AcasăReglementari contabileEșalonare la plata specială - ce a adus nou OUG nr. 181/2020...

Eșalonare la plata specială – ce a adus nou OUG nr. 181/2020 (precizări oficiale)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 988 din 26 octombrie 2020, a fost publicata OUG nr. 181/22.10.2020TEXT INTEGRAL AICI – privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Eșalonarea la plată se aprobă pentru o perioadă de cel mult 12 luni și vizează obligațiile fiscale principale și accesorii a căror scadență s-a împlinit după data declarării stării de urgență (16 martie 2020) și nestinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Eșalonarea la plată nu se acordă pentru obligațiile fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice și 5.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Pentru a beneficia de eșalonarea la plată, debitorul trebuie să depună o cerere la organul fiscal, până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Cererea debitorului se soluționează de organul fiscal în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia, prin decizie de eșalonare la plată ori decizie de respingere, după caz.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru a beneficia de eşalonarea la plată, debitorul trebuie să îndeplinească cumulativ și următoarele condiţii:

a) să nu se afle în procedura falimentului; să nu se afle în dizolvare;
b) să nu înregistreze obligaţii fiscale restante la data declarării stării de urgenţă şi nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
c) să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislaţiei privind insolvenţa şi/sau răspunderea solidară.
d) să aibă depuse toate declaraţiile fiscale.

Pe perioada de valabilitate a eşalonării, decizia de eşalonare la plată poate fi modificată, de cel mult două ori, la cererea debitorului, prin includerea în eşalonare a altor obligaţii fiscale.

✅ Modificările aduse Codului Fiscal de HG 864/2020 – tabel comparativ pentru „Titlul VII – TVA” ✅ – click aici

Pe perioada pentru care au fost acordate eşalonări la plată, începând cu data de 26 decembrie 2020, pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată, se datorează şi se calculează dobânzi la nivelul de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere.

Pentru sumele care fac obiectul eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită, de la data comunicării deciziei de eşalonare la plată.

Debitorii care la data depunerii cererii de eşalonare la plată potrivit prezentului capitol au în derulare eşalonări la plată acordate potrivit Codului de procedură fiscală pot beneficia de înlesniri la plată potrivit prezentei ordonanțe de urgență.

Procedura de acordare a eşalonării la plată de către organul fiscal central se aprobă prin ordin al preşedintelui A.N.A.F. în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

✅ Modificările aduse Codului Fiscal de HG 864/2020 – tabel comparativ pentru “Titlul VIII – Accize” ✅ – click aici

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 988 din 26 octombrie 2020, a fost publicata OUG nr. 181/22.10.2020 - TEXT INTEGRAL AICI - privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI...Eșalonare la plata specială - ce a adus nou OUG nr. 181/2020 (precizări oficiale)
error: Conținutul este protejat !!