Ghidul de completare/transmitere formulare, prin intermediul platformei aici.gov.ro – pentru indemnizație reducere timp muncă

0
1524

Va prezentam in continuare – „Ghidul de completare/transmitere formulare, prin intermediul platformei aici.gov.ro, pentru indemnizația prevăzută de art. 1 alin. (4) din OUG 132/2020” – reducere timp muncă” – ghid oficial, publicat de ANOFM pe pagina oficiala de Facebook.

🔍 ANOFM reaminteste că, potrivit Art 1, alin (1) din OUG 132/2020, prin derogare de la prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 -Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de urgenţă/alertă/asediu, în condiţiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaţilor cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

📌 Art 1, alin. (4)- Pe durata reducerii timpului de muncă în condiţiile prevăzute la alin. (1) salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpuluide muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.

🔍 Art 1, alin. (5) – Indemnizaţia prevăzută la alin. (4) este suportată de angajator şi se achită la data plăţii salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta din bugetul asigurărilor pentru şomaj după îndeplinirea de către angajator a obligaţiilor declarative şi de plată aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

📌 Procedura de decontare a sumelor, precum şi perioada de aplicare a măsurii prevăzute la alin. (1) sunt stabilite prin HG nr. 719/2020.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Ministerul Muncii
Articolul precedentNEWS – peste 4.500 de angajatori au fost verificați de inspectorii de muncă în ultima săptămână (21.09-25.09.2020)
Articolul următorOMFP nr. 2737/2020 – modelul nou acte de control și formulare utilizate în activitatea de inspecție economico-financiară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.