AcasăCodul munciiMaterial util pentru informare clienți - precizări importante cu privire la salariații...

Material util pentru informare clienți – precizări importante cu privire la salariații bolnavi de coronavirus

Pornind de la discuțiile pe grupuri despre salariatii bolnavi de coronavirus, colegii nostri – Adrian Ioan si Adela Barbat – s-au instruit si si-au informat clientii. Multumita colegilor (mentionati mai sus) va prezentam si noi in continuare ce le-au scris clientilor in speranta ca o sa va ajute si pe voi ca angajatori sau salariati.

📌 Stimati clienti – numarul de cazuri de infectare este in continua crestere si se constata neconcordante in practica acordarii de concedii medicale pentru diversele situatii de boala.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Pentru a evita cazurile in care salariatii Dvs nu primesc concedii medicale, desi sunt suspecti de boala sau chiar bolnavi, incercam sa clarificam obligatiile si drepturile legale si va rugam sa le comunicati si salariatilor:

🎯 a) Carantina: se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă COVID-19. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică.

✋ Dupa finalizarea perioadei de carantina vor obtine concediu medical de la medicul de familie in baza Deciziei de la DSP.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 b) Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome dar:

– au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19
– au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone afectate de COVID-19
– au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu COVID-19
– sunt membri de familie ai unei persoane care se încadrează în una dintre situațiile de mai sus

📌 Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmata si vor anunta medicul de familie, sau DSP daca acesta nu poate fi contactat. Vor primi o Decizie de izolare de la DSP.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Dupa finalizarea perioadei de autoizolare, si daca nu au simptome de boala, vor obtine concediu medical de la medicul de familie in baza Deciziei de la DSP.

Daca vor aparea simptome de boala vor anunta medicul de familie, sau DSP daca acesta nu poate fi contactat, si vor intra in procedura celor bolnavi, explicate in continuare.

🎯 c) Cazul celor cu simptome de boala: anunta la 112 si urmeaza protocolul uzual, internarea in spital. La spital li se vor face teste complete si apoi medicul curant va decide daca ii externeaza in autoizolare dupa 48 ore sau daca ii tine in spital, in functie de gravitatea bolii. La externare vor primi concediu medical care poate fi prelungit de catre medicul de familie.

🎯 d) Testarea din proprie initiativa, chiar fara simptome, rezultata cu test pozitiv COVID19: Se anunta medicul de familie, sau DSP daca acesta nu poate fi contactat.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

📌 In cazul asimptomaticilor, si chiar si al celor cu forma usoara, se poate opta pentru autoizolare la domiciliu. Dupa finalizarea perioadei de autoizolare si retestare cu rezultat negativ vor obtine concediu medical de la medicul de familie in baza Deciziei de la DSP, conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 1602/946/2020, în vigoare din 22 septembrie. Pana la acest moment cei care nu se prezentau la spital nu puteau primi concediu medical de la medicul de familie.

Cei care doresc pot alege sa se interneze la spital, chemand ambulanta la 112. La spital li se vor face teste complete si apoi medicul curant va decide daca ii externeaza in autoizolare dupa 48 ore sau daca ii tine in spital, in functie de gravitatea bolii. La externare vor primi concediu medical care poate fi prelungit de catre medicul de familie.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

ATENTIE: In toate cazurile de mai sus salariatii au obligatia sa va anunte imediat si pe Dvs, ca angajator!

Si daca acesti salariati au fost la munca, in contact cu ceilalti colegi, trebuie sa raportati cazul la DSP pentru demararea anchetei epidemiologice in cadrul firmei si sa incepeti procedurile de izolare a celorlalti colegi care au fost in contact direct, efectuarea dezinfectiei la locul de munca, samd.

🆘 Sanatate si speram sa nu aveti efectiv nevoie de ce scrie mai sus! (nota de final a colegilor nostri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Pornind de la discuțiile pe grupuri despre salariatii bolnavi de coronavirus, colegii nostri - Adrian Ioan si Adela Barbat - s-au instruit si si-au informat clientii. Multumita colegilor (mentionati mai sus) va prezentam si noi in continuare ce le-au scris clientilor in speranta ca...Material util pentru informare clienți - precizări importante cu privire la salariații bolnavi de coronavirus
error: Conținutul este protejat !!