Reducere impozite pentru plata în termen – ce modificări a adus OUG nr. 153/2020

0
2897

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020 – a fost publicata Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 153/2020TEXT INTEGRAL AICI – pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii precum și pentru completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 A fost completată O.U.G. 33/2020, prin care se acordă bonificații pentru plata în termen impozitului pe profit și impozitului pe veniturile microîntreprinderilor (5% pentru contribuabilii mari și 10% pentru ceilalți), stabilindu-se o serie de reguli noi:

1️⃣ – Pentru definitivarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, prin declaraţia anuală, bonificaţia aplicată anterior (5% sau 10%), la declararea trimestrială, se scade din valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, iar în cazul în care bonificaţia depăşeşte valoarea impozitului pe profit aferent anului fiscal, suma aferentă bonificaţiei care se ia în calcul este la nivelul valorii impozitului respectiv.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

2️⃣ – Bonificaţia se acordă şi pentru impozitul pe profit datorat trimestrial care se stinge cu impozitul pe profit de recuperat din anii fiscali precedenţi. Aceste prevederi se aplică şi pentru stingerile efectuate pentru impozitul pe profit datorat trimestrial, aferente trimestrelor I şi II ale anului 2020. De aceste prevederi pot beneficia şi contribuabilii care au depus declaraţia privind impozitul pe profit datorat trimestrial aferentă trimestrelor I şi/sau II ale anului 2020, fără aplicarea bonificaţiilor, prin depunerea unei declaraţii rectificative şi cu respectarea condiţiilor prevăzute.

UTIL – Reducere impozite în funcție de valoarea capitalurilor proprii – ce a adus nou OUG nr. 153/2020 – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Facilitati Fiscale ANAF/MFP
Articolul precedentSprijinul financiar pentru achiziționare de bunuri, pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă – aplicare pe aici.gov.ro
Articolul următorANOFM – ZILE LIBERE PLĂTITE PENTRU PĂRINȚI ÎN VEDEREA SUPRAVEGHERII COPIILOR (OPANOFM 593/2020)
reducere-impozite-pentru-plata-in-termen-ce-modificari-a-adus-oug-nr-153-2020Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020 - a fost publicata Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 153/2020 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii precum și pentru completarea unor...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.