Ordinul MS/CNAS nr. 1546/938/2020 – ce modificări au fost aduse în sfera concediilor medicale (oficial)

0
2856

Stimati colegi, va informam ca in data de 07.09.2020 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 820/07.09.2020Ordinul MS/CNAS nr. 1546/938/2020 – privind modificarea si completarea anexelor nr. 1 si 2 la Ordinul ministrului sanatatii publice si al presedintelui CNAS nr.1092/745/2020 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificate /or de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate si din sistemul de asigurare pentru accidente de muncii si boli profesionale .

Principalele modificari sunt:

🎯 1. Anexa nr. 1se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 2. In anexa nr.2, la articolul 9, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

👉 ,,Art. 9 -(1) Eliberarea certificatului de concediu medical se va face pe baza adeverintei de la platitor, cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A si in cazul bolilor infectocontagioase pentru care se instituie masura izolarii , stabilite prin hotarare a Guvernului”.

🎯 3. In anexa nr. 2, la articolul 11, punctul 1se modifica si va avea urmatorul cuprins:

👉 ,,1. Urgente medico-chirurgicale/Boli infectocontagioase din grupa A/Boli infectocontagioase pentru care se instituie masura izolarii : medicii care elibereaza certificatele de concediu medical vor semna si vor aplica parafa numai pentru bolile infectocontagioase si urgentele medico-chirurgicale si vor completa numarul corespunzator din lista de urgente medico-chirurgicale si boli infectocontagioase din grupa A”.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 4. Inanexa nr.2, la articolul 11, punctul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins”:

👉 ,,6…Se completeaza cu cod 51- Boala infectocontagioasa pentru care s-a instituit masura izolarii- numai in cazul certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care s-a instituit masura izolarii, potrivit legii.
In cazul completarii codului 07- Carantina, medicul curant care elibereaza certificatul de concediu medical va inscrie in rubrica ,,Observatii” de pe verso-ul formularului denumarul documentului eliberat de organele de specialitate ale directiilor de sanatate publica judetene, respectiv ale municipiului Bucuresti, si durata perioadei de carantina…”

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 5. Inanexa nr.2, la articolul 12 punctul 7, litera c) se va modifica si va avea urmatorul cuprins:

👉 ,,c) in cazul indemnizatiei pentru carantina se bifeaza atat rubrica ,,Prevenire, cat si rubrica ,,100%” „.
Formularele de certificate de concediu medical in formatul aprobat prin Ordinul ministrului sanatatii si ala presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 233/125/2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate si din sistemul de asigurare pentru accidente de muncii si boli profesionale se utilizeaza pana la epuizarea stocului existent, dar nu mai tarziu de 30.09.2020.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL INTEGRAL AL ORDINULUI – CLICK AICI

Sursa (cu multumiri) – CAS Gorj

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.