AcasăReglementari contabileCine are obligația preluării obligației fiscale care nu a fost îndeplinită de...

Cine are obligația preluării obligației fiscale care nu a fost îndeplinită de debitor? – răspuns ANAF (iunie 2020)

Intrebare – Cine are obligația preluării obligaţiei fiscale care nu a fost îndeplinită de debitor?

Raspuns

Codul de procedură fiscală prevede că în cazul în care obligaţia fiscală nu a fost îndeplinită de debitor, debitori devin, în condiţiile legii, următoarele persoane:

a) moştenitorul care a acceptat succesiunea debitorului, în condiţiile dreptului comun;
b) cel care preia, în tot sau în parte, drepturile şi obligaţiile debitorului supus divizării, fuziunii ori transformării, după caz;
c) alte persoane, în condiţiile legii.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Moştenitorul care a acceptat succesiunea debitorului precum și cel care preia, în tot sau în parte, drepturile şi obligaţiile debitorului supus divizării, fuziunii ori transformării, după caz, care preiau obligaţia fiscală a vechiului debitor, se substituie acestuia, în condiţiile legilor care reglementează încetarea existenţei persoanelor în cauză.

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 23 al 1, 2

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Speta publicata la data 15.06.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Cine are obligația preluării obligaţiei fiscale care nu a fost îndeplinită de debitor? Raspuns Codul de procedură fiscală prevede că în cazul în care obligaţia fiscală nu a fost îndeplinită de debitor, debitori devin, în condiţiile legii, următoarele persoane: a) moştenitorul care a acceptat succesiunea...Cine are obligația preluării obligației fiscale care nu a fost îndeplinită de debitor? - răspuns ANAF (iunie 2020)
error: Conținutul este protejat !!