AcasăLegislatie actualizataPrelungire facilități fiscale până la data de 25.10.2020 - ce a adus...

Prelungire facilități fiscale până la data de 25.10.2020 – ce a adus nou OUG nr. 99/2020 (info oficial)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0551 din 25 Iunie 2020, a fost publicat Ordonanța de Urgență a Guvernul României nr. 99 din 25 Iunie 2020TEXT INTEGRAL AICI – privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

1️⃣ FACILITATE PRIVIND IMPOZITUL SPECIFIC UNOR ACTIVITĂȚI

Contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități (hoteluri, pensiuni, campinguri, restaurante, catering, baruri, terase) nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 90 de zile calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Conform art. IX din O.U.G. nr. 48/2020 acești contribuabili, la recalcularea impozitului, pot scădea suplimentar și perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a stării de urgență.

Totodată, declararea și plata impozitului specific aferent primului semestru al anului 2020 se va efectua până la data de 25 octombrie 2020 (data standard era 25 iulie 2020).

2️⃣ SCUTIRE TVA

Sunt scutite de TVA cu drept de deducere livrările de măști și ventilatoare medicale, necesare pentru constituirea rescEU (rezerva de capacități a UE), efectuate către instituțiile publice responsabile, până la data de 1 octombrie 2020.

Sunt scutite de TVA importurile și achizițiile intracomunitare de măști și ventilatoare medicale, efectuate de către instituțiile publice responsabile, până la data de 1 octombrie 2020.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

3️⃣ BONIFICAȚII DE 10% PENTRU PROFIT ȘI MICRO

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor care achită impozitul trimestrial datorat până la termenele scadente: 25 iulie 2020 (pentru trimestrul II) și 25 octombrie 2020 (pentru trimestrul III), beneficiază de o bonificație de 10% din impozit.

4️⃣ PRELUNGIRE FACILITĂȚI FISCALE

A fost prelungită perioada de aplicare a unor facilități fiscale care expirau pe data de 25 iunie 2020. Astfel, facilitățile fiscale de mai jos vor fi aplicabile și în perioada următoare, până la data de 25 octombrie 2020:

✅ necalcularea și nedatorarea de dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente în perioada 21 martie – 25 octombrie 2020; aceste obligații nu vor fi considerate obligații fiscale restante.
✅ suspendarea aplicării măsurilor de executare silită (somație, poprire, valorificarea bunurilor la licitație).
✅ efectuarea mai multor rambursări de TVA cu derularea ulterioară a inspecției fiscale.
✅ necalcularea și nedatorarea de dobânzi și penalități pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eşalonare neachitate până la 25 octombrie 2020; condiţiile de menţinere a valabilităţii eşalonărilor la plată se suspendă până la 25 octombrie 2020.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0551 din 25 Iunie 2020, a fost publicat Ordonanța de Urgență a Guvernul României nr. 99 din 25 Iunie 2020 - TEXT INTEGRAL AICI - privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene. AVAND...Prelungire facilități fiscale până la data de 25.10.2020 - ce a adus nou OUG nr. 99/2020 (info oficial)
error: Conținutul este protejat !!