AcasăNewsÎmbunătățirea serviciului SPV al ANAF - ce a adus nou OMFP 2012/2020...

Îmbunătățirea serviciului SPV al ANAF – ce a adus nou OMFP 2012/2020 (info oficial)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0494 din 11 Iunie 2020, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2012 din 04 Iunie 2020TEXT INTEGRAL AICI – pentru modificarea și completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanță între Ministerul Finanțelor Publice/organul fiscal central și persoanele fizice, persoanele juridice și alte entități fără personalitate juridică, aprobată prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 660/2017.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

✅ Având în vedere contextul național și internațional actual, determinat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecție socială, pe de o parte, iar pe de altă parte identificarea de noi modalități de înregistrare a persoanelor fizice de la distanță, se extind modalitățile de înregistrare în serviciul ”Spațiul privat virtual” prin utilizarea sistemelor de transmitere și de înregistrare a imaginii.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Astfel, identificarea contribuabililor care doresc să se înregistreze în SPV va putea fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).

⚠️ În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF iniţiază identificarea prin sistem video și transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde:

a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;
b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, prin accesarea aplicaţiei de programări online puse la dispoziţie;
c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
d) reguli de conduită.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🔵 În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică. În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

Noua procedură de identificare video va intra în termen de două luni de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial (11 august 2020).

În plus, a fost creat un serviciu nou, și anume posibilitatea accesării platformei de plăți ghișeul.ro pentru efectuarea de plăți pentru tipurile de creanțe stabilite în anexa la O.M.F.P. nr. 1376/2016 privind tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0494 din 11 Iunie 2020, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2012 din 04 Iunie 2020 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru modificarea și completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la...Îmbunătățirea serviciului SPV al ANAF - ce a adus nou OMFP 2012/2020 (info oficial)
error: Conținutul este protejat !!