AcasăNewsRomania a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA (prin ANAF)

Romania a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA (prin ANAF)

Romania, prin A.N.A.F., a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei lntra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), alaturi de administratiile fiscale din Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Grecia (in calitate de presedinte al organizatiei), Italia, Ungaria si Suedia, in urma votului Adunarii Generale a organizatiei. Consiliul Executiv reprezinta organismul strategic, cu rol decizional al IOTA, si este campus din noua membri.

Evenimentul a avut loc in perioada 24-25 iunie 2020, sub forma unei intruniri digitale si este unul deosebit de important in viata organizatiei, intrucat Adunarea Generala reprezinta autoritatea suprema a organizatiei, prin votul exprimat an de an de catre cele 44 de administratii fiscale membre. Tn cadrul reuniunii se propun, discuta si se adopta masuri/decizii importante privind activitatea, rolul si dezvoltarea viitoare ale organizatiei.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Prin Programul de lucru al organizatiei adoptat pentru anul 2021 s-a stabilit concentrarea atentiei organizatiei pe tematici de interes, atat la nivel national, cat si la nivel international, precum: managementul creantelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informatii, implementarea BEPS, implicatiile crizei COVID-19, combaterea criminalitatii pe piata muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei retelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare in vederea cresterii conformarii fiscale etc.

Totodata, in cadrul evenimentului, reprezentantii administratiilor fiscale membre au avut ocazia de a schimba informatii si opinii cu privire la solutiile adoptate in contextul provocarilor generate de pandemia COVID-19, dezbatand posibile abordari pentru asigurarea sustenabilitatii activitatii administratiilor fiscale si a activitatii de colectare a
veniturilor in perioada urmatoare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru Romania si pentru A.N.A F. participarea la lucrarile Consiliului Executiv faciliteaza stabilirea unor bune relatii de colaborare cu statele care fac parte din acest for decizional, relatii care pot fi ulterior fructificate in cadrul unor cooperari specifice, proiecte bilaterale sau multilaterale sau in schimburi punctuale de bune practici in domeniul fiscal.

Tn egala masura, participarea activa a Romaniei, prin A.N.A.F., in cadrul organizatiei, contribuie la cresterea vizibilitatii si consolidarea reputatiei administratiei fiscale romane.

Sursa – ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Romania, prin A.N.A.F., a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizatiei lntra-Europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), alaturi de administratiile fiscale din Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Grecia (in calitate de presedinte al organizatiei), Italia, Ungaria si Suedia, in urma votului Adunarii Generale a organizatiei. Consiliul...Romania a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA (prin ANAF)
error: Conținutul este protejat !!