AcasăNewsANAF (oficial) - instrucțiuni plată prin SPV (utilizare serviciu/meniu „Plata Obligații fiscale”)...

ANAF (oficial) – instrucțiuni plată prin SPV (utilizare serviciu/meniu „Plata Obligații fiscale”) – facilitate operațională din 11.06.2020

Potrivit unui comunicat recent – Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã dezvoltã și implementeazã, permanent, noi facilitãți ale Spațiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile și utile tuturor contribuabililor.

Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

Acestã facilitate este operaționalã din 11 iunie 2020, primele plãți fiind deja efectuate de cãtre contribuabili.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Plata a fost introdusã pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plãti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plãți, iar instrucțiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituției, la urmãtorul link https://static.anaf.ro/…/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișeazã pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentificã în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listã apare doar CNP-ul titularului de cont.

⚠️ PENTRU A DESCARCA GHIDUL/INSTRUCTIUNILE ⚠️ – CLICK AICI

La apãsarea butonului ”Afișare obligații restante”, se afișeazã lista obligațiilor ce pot fi plãtite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și pânã la plata unor penalitãți.

La apãsarea butonului „Plãtește”, utilizatorul este direcționat cãtre serviciul de platã online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeazã cãsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din aceastã paginã nu mai existã posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

UTIL – două noi resurse pentru contabili (canal YouTube și grup Telegram) ✅ – click aici

Baza legalã:

Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2012 din 4 iunie 2020TEXT INTEGRAL – pentru modificarea si completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanþã între Ministerul Finanþelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitãþi fãrã personalitate juridicã, aprobatã prin Ordinul ministrului finanþelor publice nr. 660/2017 (Monitorul Oficial nr. 494 din 11 iunie 2020).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Potrivit unui comunicat recent - Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã dezvoltã și implementeazã, permanent, noi facilitãți ale Spațiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile și utile tuturor contribuabililor. Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale...ANAF (oficial) - instrucțiuni plată prin SPV (utilizare serviciu/meniu „Plata Obligații fiscale”) - facilitate operațională din 11.06.2020
error: Conținutul este protejat !!