AcasăIntreprinderi IndividualeCare sunt modificările aduse DECLARAȚIEI UNICE - de către OPANAF nr. 1107/2020...

Care sunt modificările aduse DECLARAȚIEI UNICE – de către OPANAF nr. 1107/2020 (info oficial)

Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 0468 din 03 Iunie 2020, a fost publicat Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1107 din 28 Mai 2020TEXT INTEGRAL AICI – privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 139/2020 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI O PRECIZARE IMPORTANTA – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

⚠️ Prin O.U.G. nr. 69/2020 pentru modificarea Codului fiscal s-a reglementat acordarea de BONIFICAȚII pentru impozitul pe venit, CAS și CASS aferente anului 2019, declarate prin Declarația unică, precum şi prorogarea termenului de depunere a acestei declaraţii până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Astfel, în situația în care DECLARAȚIA UNICĂ se depune până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, pentru plata impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificație de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral, până la data 30 iunie 2020 inclusiv.

NOU si UTIL – DECLARAȚIA UNICĂ – acordarea în anul 2020 a unor bonificații la plata impozitului pe venit și contribuții sociale obligatorii – aferente venituri 2019 – click aici

🔵 De asemenea, în situația îndeplinirii condiției de plată integrală a obligațiilor fiscale până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru depunerea DECLARAȚIEI UNICE prin mijloace electronice de transmitere la distanţă (SPV), până la aceeași dată, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie suplimentară de 5% din impozitul pe venit, CAS și CASS.

Contribuabilii pot beneficia de bonificații prin completarea și depunerea DECLARAȚIEI UNICE până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanță.

⚠️ Bonificaţia se determină de contribuabil şi se evidenţiază în mod distinct în DECLARAȚIA UNICĂ, sub rezerva verificării ulterioare.

✅ Totodată, contribuabilul determină obligațiile fiscale de plată, prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

Care sunt măsurile de protecție sanitară pentru clienții teraselor și plajelor, începând cu data de 1 iunie 2020 (NOU – registru de evidență a rezervărilor clienților) – CLICK AICI

Modificările DECLARAȚIEI UNICE vizează, în principal:

1️⃣ – introducerea la Capitolul I, după căsuța referitoare la rectificarea acestuia, a unor căsuțe distincte, în vederea aplicării bonificațiilor, prin care să se faciliteze contribuabililor numai completarea rubricilor corespunzătoare din formular, în funcție de categoria din care fac parte (contribuabili care au obligația definitivării obligațiilor pentru anul 2019, contribuabili care au obținut venituri anuale pentru care aveau obligația depunerii numai a declarației unice estimative, contribuabili care au optat pentru plata contribuțiilor sociale în anul 2019);
2️⃣ – introducerea la secţiunea 5 de la Capitolul I din formular a unor subsecţiuni și rubrici noi prin care sunt evidenţiate în mod distinct atât bonificaţiile, cât şi obligaţiile fiscale de plată, potrivit legii.

PDF INTELIGENT DECLARATIA UNICA – CLICK AICI


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 0468 din 03 Iunie 2020, a fost publicat Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1107 din 28 Mai 2020 - TEXT INTEGRAL AICI - privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare...Care sunt modificările aduse DECLARAȚIEI UNICE - de către OPANAF nr. 1107/2020 (info oficial)
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura