ITM (atenție) – reguli privind transportul cu trenul al lucrătorilor sezonieri în UE

0
152

Inspectoratele Teritoriale de Muncă – informează agenții de plasare de forță de muncă în străinătate precum și lucrătorii interesați că, la data de 7 mai 2020, a fost publicat în Monitorul oficial nr. 367Ordinul nr. 951 privind privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de COVID-19.

Conform actului normativ, solicitarea punerii în circulaţie a trenurilor internaţionale special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene se efectuează de către operatorul de transport feroviar de călători.

În ceea ce privește transportul lucrătorilor către staţia de îmbarcare, în trenul internaţional, acesta va fi organizat conform legislaţiei în vigoare de către agentul de recrutare sau reprezentantul acestuia.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

De asemenea, agentului de recrutare îi revine obligația de a asigura măşti de protecţie împotriva COVID-19 pentru toţi călătorii care se vor îmbarca în trenuri, monitorizând totodată purtarea echipamentului de protecție încă de la coborârea din mijloacele de transport rutier, publice sau individuale, nefiind permis accesul în vagoane, călătorilor care nu au echipament de protecție.

Totodată, agentul de recrutare este răspunzător de respectarea programului de prezentare la îmbarcare şi de repartiţie nominală a persoanelor care călătoresc, pe locuri şi vagoane, în conformitate cu diagrama vagoanelor, indicaţiile personalului de tren şi prevederile ordonanţelor militare sau ale altor reglementări în vigoare privind distanţarea socială și de verificarea călătorilor în momentul îmbarcării şi debarcării în şi din vagoane, a posibilelor simptome asociate infecţiei COVID-19.

Termen pentru depunerea solicitărilor pentru șomaj tehnic (ANOFM) și indemnizații de sprijin (plătite prin AJPIS-uri) – click aici

Atât la îmbarcare cât și la debarcare vor fi respectate cu strictețe normele de distanțare socială.

Sursa (cu multumiri de la noi) – Biroul de presă al ITM AradBiroul de presă al ITM Arad

NU UITATI – OUG nr. 48/2020 – amânare depunere situații financiare/bilanț la 2019 (SRL și ONG) până la 31.07.2020, plus alte măsuri fiscale – click aici.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Plasare forta de munca
Articolul precedentOFICIAL (Min. Muncii) – situația CIM suspendate/încetate la data de 11.05.2020 (național)
Articolul următorOPANAF nr. 987/2020 – modificare formulare colectare (info și text integral)
Inspectoratele Teritoriale de Muncă - informează agenții de plasare de forță de muncă în străinătate precum și lucrătorii interesați că, la data de 7 mai 2020, a fost publicat în Monitorul oficial nr. 367 - Ordinul nr. 951 privind privind aprobarea Procedurii pentru circulaţia...itm-atentie-reguli-privind-transportul-cu-trenul-al-lucratorilor-sezonieri-in-ue

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.