AcasăTVA - modificari si noutatiCompletări aduse declarației recapitulative 390 VIES - info oficial ANAF

Completări aduse declarației recapitulative 390 VIES – info oficial ANAF

Ca urmare a introducerii în Codul fiscal a regimului stocurilor la dispoziția clientului, (articolul 270^1 prin Ordonanța Guvernului 6/2020), a fost necesară completarea formularului 390- Declaraţia recapitulativă cu rubrici referitoare la informaţii privind transferul de bunuri în cadrul regimului stocuri la dispoziţia clientului, astfel:

➢ persoanele impozabile care au obligaţia completării şi depunerii declaratiei recapitulative vor înscrie codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanelor impozabile cărora le sunt destinate bunurile expediate sau transportate în cadrul regimului stocuri la dispoziția clientului, precum și cu privire la orice modificare a informațiilor deja furnizate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

DEPUNEREA DECLARAŢIEI RECAPITULATIVE – 390 VIES:

Declaraţia recapitulativă:

– se depune numai pentru luna de raportare în care ia naştere exigibilitatea taxei pentru livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare ori pentru luna în care expediază sau transportă bunuri în cadrul regimului de stocuri la dispoziţia clientului.
– se completează cu ajutorul programului de asistenţă existent pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, secţiunea Asistenţă contribuabili sau secţiunea Declaraţii electronice şi se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Formularul aprobat prin Ordinul ANAF 705/2020 se completează şi se depune începând cu operaţiunile desfăşurate în luna februarie 2020.

Clarificări MFP – acordarea bonificațiilor la plata impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor – click aici

BAZA LEGALĂ:

Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
Ordinul ANAF 705/2020 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (390 VIES) “Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”, publicat în Monitorul Oficial 217 din 17 martie 2020.

Clarificări MFP – referitor la depunerea D 112 (NOU – completare “Anexa Asigurat” pentru persoana aflată în șomaj tehnic) – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Ca urmare a introducerii în Codul fiscal a regimului stocurilor la dispoziția clientului, (articolul 270^1 prin Ordonanța Guvernului 6/2020), a fost necesară completarea formularului 390- Declaraţia recapitulativă cu rubrici referitoare la informaţii privind transferul de bunuri în cadrul regimului stocuri la dispoziţia clientului, astfel: ➢...Completări aduse declarației recapitulative 390 VIES - info oficial ANAF
error: Conținutul este protejat !!