OMFP nr. 1819/2020 – implementarea ordinului de plată multiplu electronic (OPME) la firme (SPV)

7
1420

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 279 din 3 aprilie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1819 din 31 martie 2020 – pentru modificarea şi completarea art. 6^1 din Normele metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) şi a ordinului de plată multiplu electronic (OPME), aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 246/2005, precum şi pentru completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE PRECUM SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

· Au fost aduse câteva modificări și completări articolului 6^1 din Normele metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) şi a ordinului de plată multiplu electronic (OPME).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

· Totodată, a fost completată procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între MFP şi contribuabili (OMFP 660/2017) precizându-se un nou document care poate fi comunicat prin Spațiul Privat Virtual (SPV), în speță formularul «Ordin de plată multiplu electronic (OPME)».

PENTRU A DESCARCA TEXTUL INTEGRAL AL OMFP 1819/2020 – CLICK AICI

· Ordinul de plată multiplu electronic (OPME), prevăzut de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, poate fi utilizat de operatorii economici şi alte entităţi decât instituţii publice, începând cu data de 21 aprilie 2020.

7 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.