NEWS (oficial) – zile libere pentru părinți și în timpul vacanțelor școlare, pe perioada stării de urgență

0
456

Guvernul a aprobat actul normativ care modifică Legea 19/2020. Unul dintre părinți își va putea lua ZILE LIBERE pentru supravegherea copiilor și pe perioada VACANȚEI din timpul stării de urgență.

Părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare. Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanță de Urgență care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Platforma pentru depunere documente (aferente solicitare sume șomaj tehnic) – FUNCȚIONALĂ – click aici

Sursa text si foto – Ministerul Muncii și Protecției Sociale

REVEDEȚI PREZENTAREA
Stare de Urgenta 2020
Articolul precedentCare este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna MARTIE 2020 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
Articolul următorALERTĂ (oficial) – revizuire PROCEDURĂ de lucru – ȘOMAJ TEHNIC
Guvernul a aprobat actul normativ care modifică Legea 19/2020. Unul dintre părinți își va putea lua ZILE LIBERE pentru supravegherea copiilor și pe perioada VACANȚEI din timpul stării de urgență. Părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după...news-oficial-zile-libere-pentru-parinti-si-in-timpul-vacantelor-scolare-pe-perioada-starii-de-urgenta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.