AcasăCodul munciiATENȚIE - s-a actualizat azi, 26.03.2020, modelul declarației pe proprie răspundere și...

ATENȚIE – s-a actualizat azi, 26.03.2020, modelul declarației pe proprie răspundere și al adeverinței dată de angajator

MAI semnaleaza azi – actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

UPDATE (15.05.2020) – Model declarație pe propria răspundere – stare de alertă (OFICIAL) – click aici

UPDATE (28.03.2020) – OFICIAL – declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator – direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) – CLICK AICI

Cu aceasta ocazia, MAI a prezentat si un nou model al adeverintei eliberata de angajator.

PENTRU A DESCARCA MODEL NOU DECLARATIE CLICK AICI (SUNT MODELELE OFICIALE PRELUATE DE LA SURSA OFICIALA – link sursa la baza articol)

……………………………………………………………………..

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

……………………………………………………………………..

PENTRU A DESCARCA MODEL NOU ADEVERINTACLICK AICI (SUNT MODELELE OFICIALE PRELUATE DE LA SURSA OFICIALA – link sursa la baza articol)

Totodată, MAI reaminteste faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

MAI mai precizeaza si faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, MAI avertizeaza asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), MAI precizeaza că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Sursa (precum si link-uri oficiale catre modele) – link

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
MAI semnaleaza azi - actualizarea MODELULUI declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate. Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă...ATENȚIE - s-a actualizat azi, 26.03.2020, modelul declarației pe proprie răspundere și al adeverinței dată de angajator
error: Conținutul este protejat !!