AcasăNewsNEWS (măsuri ANAF - COVID-19) - se amână termenul de depunere a...

NEWS (măsuri ANAF – COVID-19) – se amână termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25.03.2020, suspendare controale (inspecții fiscale, controale Antifraudă)

In aceasta perioada, avand in vedere contextul economic dificil cauzat de raspandirea infectiei cu virusul COVID – 19, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pregatit o serie de masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind:

– suspendarea sau, dupa caz, neinceperea executarii silite a creantelor bugetare;

In acest sens, nu se mai emit somatii, popriri asupra disponibilitatilor banesti si a veniturilor urmaribile si nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Exceptie fac sumele provenite din hotararile judecatoresti pronuntate in materie penala.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– rambursarea TVA, in cursul lunii martie, pentru toate deconturile solutionate si pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;

– implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizeaza solutionarea cu celeritate a deconturilor,incepand cu data de 1 aprilie 2020;

– suspendarea actiunilor de control fiscal (a inspectiilor fiscale, a controalelor antifrauda) cu exceptia verificarilor ce pot fi efectuate de la distanta, precum si a cazurilor de evaziune fiscala, acolo unde sunt indicii in acest sens;

Cerere solicitare zile libere în baza Legii nr. 19/2020 (școli închise) – 2 modele gratuite și editabile – click aici

– suspendarea actiunilor antifrauda privind – Filtru II – si a activitatilor specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria si Bulgaria.

IMPORTANT – Masurile var fi aplicate atat in perioada in care in Romania este declarata stare de urgenta, cat si pentru o perioada de 30 de zile de la incetarea acestei stari.

Totodata, se amana termenul de depunere a declaratiilor fiscale de la 25 martie 2020, pana la data de 25 aprilie 2020.

NOU – Model Decizie Muncă la Domiciliu (în contextul COVID-19) – editabil și gratuit (de la colegi) – click aici

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
In aceasta perioada, avand in vedere contextul economic dificil cauzat de raspandirea infectiei cu virusul COVID - 19, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pregatit o serie de masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind: - suspendarea sau, dupa caz, neinceperea executarii...NEWS (măsuri ANAF - COVID-19) - se amână termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25.03.2020, suspendare controale (inspecții fiscale, controale Antifraudă)
error: Conținutul este protejat !!