AcasăDeclaratii anualeCe modificări au fost aduse Declarației/Formularului 230 - de către OPANAF 614/2020...

Ce modificări au fost aduse Declarației/Formularului 230 – de către OPANAF 614/2020 (oficial)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 181 din 05 martie 2020, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 614 din 03 Martie 2020TEXT INTEGRAL – privind modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 147/2020CLICK AICI – pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (mentionandu-va a avea in vedere si articolele de mai jos – EVIDENTIATE):

– În vederea sprijinirii și simplificării procesului de redirecționare a unei părți (2% și/sau 3,5%) din impozitul aferent veniturilor anului 2019 pentru susținerea entităților nonprofit, a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, se aprobă un NOU FORMULAR 230 care înglobează informațiile relevante din cele două formulare 230 deja existente la acest moment pentru veniturile anului 2019.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Astfel, din acest moment, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a completă un singur formular 230 (cel nou) pentru redirecționarea unei părți din impozitul aferent tuturor veniturilor anului 2019 și nu mai sunt nevoiți să completeze cele două formulare deja existente (formularul 230 aferent veniturilor din ianuarie-martie 2019 și formularul 230 aferent veniturilor din aprilie-decembrie 2019).

– Formularele 230 vechi deja înregistrate (depuse) la ANAF până la data apariției noului formular 230 rămân valabile (ANAF va opera aceste cereri și va redirecționa partea din impozit).

– Tot ca măsură tranzitorie, contribuabilii care încă nu au depus formularele, au posibilitatea în continuare, până la data de 25 mai 2020, să depună cele două formulare vechi 230 SAU noul formular unic 230.

ATENTIE – ANAF – obligația persoanelor neînregistrate în scopuri de TVA de a completa jurnalele de TVA – click aici

– Reamintim faptul că formularul 230 poate fi folosit pentru exprimarea opțiunii de direcționare a unei sume din impozitul pe venit de contribuabilii care au realizat în anul 2019 venituri din:

a) salarii și asimilate salariilor;
b) pensii;
c) activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
d) activități independente impuse pe bază de normă de venit;
e) activități agricole impuse pe bază de normă de venit;
f) cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit;
g) drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real.

NOU – Contract-Cadru de prestări servicii contabilitate – model 2020 (cu varianta limba engleză, GDPR, prevederi spălare bani) – CLICK AICI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 181 din 05 martie 2020, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 614 din 03 Martie 2020 - TEXT INTEGRAL - privind modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 147/2020 -...Ce modificări au fost aduse Declarației/Formularului 230 - de către OPANAF 614/2020 (oficial)
error: Conținutul este protejat !!