AcasăLegislatie actualizataOMFP nr. 1615/2020 - indice plăți anticipate impozit pe profit (info și...

OMFP nr. 1615/2020 – indice plăți anticipate impozit pe profit (info și text integral)

Multumita AJFP Dambovita, va informam ca – in Monitorul Oficial nr. 169 din 2 martie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1615 din 19 februarie 2020 – privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual.

Potrivit noului ordin:

– Pentru anul fiscal 2020 indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual este 103,1%.
– Vă reamintim faptul că, potrivit legislației fiscale, plătitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a aplica sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, determinând plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Plățile anticipate se declară și se plătesc până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata, cu excepția plății anticipate aferente trimestrului IV care se declară și se plătește până la data de 25 decembrie.

PENTRU A DESCARCA OMFP 1615/2020 – CLICK AICI

NOU – Contract-Cadru de prestări servicii contabilitate – model 2020 (cu varianta limba engleză, GDPR, prevederi spălare bani) – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Multumita AJFP Dambovita, va informam ca - in Monitorul Oficial nr. 169 din 2 martie 2020, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1615 din 19 februarie 2020 - privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe...OMFP nr. 1615/2020 - indice plăți anticipate impozit pe profit (info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!