AcasăReglementari contabileCare sunt modificările aduse Codului Fiscal de OG nr. 6/2020 (facilități fiscale,...

Care sunt modificările aduse Codului Fiscal de OG nr. 6/2020 (facilități fiscale, prorogare termen Declarația Unică, etc.)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0072 din 31 ianuarie 2020, a fost publicata Ordonanța Guvernului României nr. 6 din 28 Ianuarie 2020TEXT INTEGRAL – pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (mentionandu-va a avea in vedere si articolele de mai jos):

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

MODIFICARE COD FISCAL

A fost completată lista contribuabililor plătitori de impozit pe profit cu următoarele persoane:

– persoanele juridice străine rezidente într-un stat terț care desfășoară activitate în România prin intermediul unuia sau mai multor elemente tratate drept sedii permanente;
– etitatea transparentă fiscal.

Au fost aduse modificări și completări art. 40^1 privind normele împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale care au incidență directă asupra funcționării pieței interne.

A fost reglementat în mod expres, printr-un articol dedicat, regimul TVA aplicabil stocurilor la dispoziția clientului. Acestea se vor declara în declarația recapitulativă. Scutirea de TVA privind livrările intracomunitare de bunuri către alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA nu se aplică în situația în care furnizorul nu raportează livrarea în declarația recapitulativă.

A fost suspendată din nou, până la data de 31 decembrie 2022, aplicarea prevederilor privind obligativitatea depunerii declarațiilor 392A și 392B.

UTIL – Istoric (evoluție) salariu minim, pe perioada 2000 – 2020 (document gratuit, cu bază legislativă inclusă) – CLICK AICI

MODIFICARE O.G. 6/2019 PRIVIND FACILITĂȚILE FISCALE

A fost precizat în mod expres faptul că restructurarea obligațiilor bugetare se poate aplica și de următorii contribuabili:

a) debitorii care pierd eșalonarea la plată întrucât disponibilitățile bănești ale acestora, previzionate pe perioada de derulare a eșalonării, nu permit susținerea acesteia;
b) debitorii care au garantate obligațiile bugetare potrivit art. 210-211 și art. 235 din Codul de procedură fiscală.

Debitorul care dorește să își restructureze obligațiile bugetare poate notifica organul fiscal competent cu privire la intenția sa și în perioada 1 februarie-31 martie 2020, sub sancțiunea decăderii.

Solicitarea de restructurare se va putea depune până la 31 iulie 2020, sub sancțiunea decăderii.

MFP – obligații cu privire la Raportările Anuale, corectarea de erori în bilanț, modalitatea de raportare în cazul revenirii la anul calendaristic, aspecte cont 455 – CLICK AICI

PROROGARE TERMEN 15 MARTIE

În anul 2020 termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru depunerea DECLARAȚIEI UNICE, depunerea formularului 230, precum și pentru plata impozitului și a contribuțiilor, se prorogă până la data de 25 mai 2020 inclusiv.

NEWS – ce noutate va conține fișierul cu extensia .zip ce se anexează la formularul de bilanț la 31.12.2019 – click aici

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 0072 din 31 ianuarie 2020, a fost publicata Ordonanța Guvernului României nr. 6 din 28 Ianuarie 2020 - TEXT INTEGRAL - pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri...Care sunt modificările aduse Codului Fiscal de OG nr. 6/2020 (facilități fiscale, prorogare termen Declarația Unică, etc.)
error: Conținutul este protejat !!