AcasăCodul munciiITM - carnetul de muncă, document important pentru atestarea muncii prestate (ATENȚIE)

ITM – carnetul de muncă, document important pentru atestarea muncii prestate (ATENȚIE)

Întrucât în preajma sărbătorilor de iarnă multe persoane care muncesc în străinătate revin în țară, ITM readuce în atenția celor interesați, că la sediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă sunt inca multe carnete de muncă își așteaptă titularii.

ITM subliniaza și cu acest prilej, că deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, întrucât cu acest document se poate proba vechimea în muncă, respectiv activitatea prestată de fostul angajat până la data de 31.12.2010, la societățile comerciale cu sediul social în județul Arad, care au luat ființă după anul 1990.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, ITM așteaptă persoanele interesate (personal sau prin împuternicit), la sediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, pentru a intra în posesia carnetelor de muncă.

Inspectoratele Teritoriale de Muncă – reitereaza, că începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care, din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document.

NOU – HG 935/2019 – stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (2.230 lei/2.350 lei – din 01.01.2020)CLICK AICI

ALTE ARTICOLE RECOMANDATE (recente):

– NOU SI UTIL – Model CIM (contract individual muncă) – cu cerințe GDPR incluse, plus alte complementari (model gratuit și editabil) – click aici
– Catalogul Mijloacelor Fixe – document actualizat la decembrie 2019 (editabil, integral, gratuit) – click aici
– Act Adițional majorare salariu minim 2020 – model pentru angajatori (gratuit, editabil, util) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Întrucât în preajma sărbătorilor de iarnă multe persoane care muncesc în străinătate revin în țară, ITM readuce în atenția celor interesați, că la sediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă sunt inca multe carnete de muncă își așteaptă titularii. ITM subliniaza și cu acest prilej, că deținerea...ITM - carnetul de muncă, document important pentru atestarea muncii prestate (ATENȚIE)
error: Conținutul este protejat !!