AcasăCodul munciiNEWS - precizările MMPS cu privire la situația apărută în legătură cu...

NEWS – precizările MMPS cu privire la situația apărută în legătură cu plata salariilor angajaților din ITM-uri

Urmare a comunicatului Insp. Mun., publicat saptamana trecuta – DETALII AICI – Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, își exprimă regretul pentru situația în care se află angajații din Inspecția Muncii (IM) și din inspectoratele teritoriale de muncă (ITM), care au primit salariile diminuate.

Din informațiile primite în urma discuțiilor cu părțile implicate a reieșit că situația a apărut din cauza dezinteresului manifestat de conducerea Inspecției Muncii, dar și din neatenția angajaților din aparatul central al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), astfel:

1. La rectificarea din luna august, ministrul PSD, Marius Budăi, a decis, de comun acord cu cei din conducerea de atunci a Inspecției Muncii, achitarea sumelor rezultate din litigiile de muncă din 2017 și 2018, dar, fără explicație, nu și pe cele din 2019.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

2. Direcția Buget din MMPS a pus în aplicare această decizie, deși în buget nu erau prevăzuți bani de salarii până la sfârșitul anului și, conform unor înțelegeri verbale, se aștepta rectificarea.

3. La rectificare s-au cerut bani, dar nu s-a explicat gravitatea problemei. Prin urmare, deși s-au solicitat bani de la Ministerul de Finanțe, nu s-au primit, întrucât în contul ”Drepturi salariale”, la momentul vizualizării disponibilului, existau banii care încă nu erau transferați pentru plata litigiilor și nu s-a precizat că acele sume nu erau pentru plata salariilor, iar Ministerul Finanțelor nu a sesizat că sunt două linii bugetare diferite în același capitol.

OFICIAL – majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.230 de lei, aprobată de Guvern in 13.12.2019 – click aici

”Iată ce se întâmplă pe o schimbare politică și una de secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și pe înțelegeri verbale necomunicate: sunt afectați oameni care nu au nicio vină! Însă, pentru că lucrurile trebuie clarificate, am sesizat comisiile de disciplină din Minister și din Inspecția Muncii”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Sursa – MMPS (Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul)

NOU SI UTIL – Model CIM (contract individual muncă) – cu cerințe GDPR incluse, plus alte complementari (model gratuit și editabil) – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Urmare a comunicatului Insp. Mun., publicat saptamana trecuta - DETALII AICI - Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, își exprimă regretul pentru situația în care se află angajații din Inspecția Muncii (IM) și din inspectoratele teritoriale de muncă (ITM), care au primit salariile...NEWS - precizările MMPS cu privire la situația apărută în legătură cu plata salariilor angajaților din ITM-uri
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura