GDPR – normele de protecție a datelor se aplică și datelor referitoare la societățile comerciale?

1
319

Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al CE – link sursa – normele de protecție a datelor NU se aplică datelor referitoare la societăți.

Normele se aplică numai datelor cu caracter personal privind persoanele fizice și nu reglementează datele referitoare la societăți sau la alte entități juridice. Cu toate acestea, informațiile legate de societăți alcătuite dintr-o singură persoană pot constitui date cu caracter personal dacă permit identificarea unei persoane fizice.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Normele se aplică, de asemenea, tuturor datelor cu caracter personal referitoare la persoane fizice în cadrul unei activități profesionale, cum ar fi angajații unei societăți/organizații, precum adresele de e-mail de afaceri ca „[email protected]” sau numerele de telefon ale angajaților.

Referințe

– Articolele 1, 2 și 3; motivele 13, 14, 15, 18, 19 și 21 din RGPD – link
– A se vedea Hotărârea Curții din 9 martie 2017 în cauza C-398/15, Manni – link

RECENT – GDPR – câteva aspecte pe care trebuie sa le cunoască fiecare (oficial CE) – click aici

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.