Care sunt modificările aduse de Legea 172/2019 – în materie de TVA (info oficial rapid)

0
329

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 815 din 08.10.2019, a fost publicata Legea nr. 172 din 07 Octombrie 2019 (Parlamentul României) – TEXT INTEGRAL AICI – pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

In acest sens, pe langa tabelul comparativ oficial cu privire la modificările aduse Codului Fiscal, Titlul VII – Taxa pe valoarea adăugată, de Legea nr. 172/2019 (publicat saptamanA trecuta) – DETALII AICI – va supunem atentiei cateva precizari oficiale noi – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor). Speram sa va fie de folos:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ TVA – Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor, în urma executării silite, în situaţia în care sunt transferate bunuri imobile de la o persoană impozabilă unei instituţii publice în scopul stingerii unei obligaţii fiscale restante, nu va mai fi considerat livrare de bunuri (nu se mai colectează TVA).

✔ TVA – A fost abrogată prevederea conform căreia este asimilată livrărilor cu plată și preluarea de către o persoană impozabilă de bunuri mobile corporale achiziţionate sau produse de către aceasta, altele decât bunurile de capital, pentru a fi utilizate în scopul unor operaţiuni care nu dau drept integral de deducere, dacă taxa aferentă bunurilor respective a fost dedusă total sau parţial la data achiziţiei. În această speță rămâne aplicabil doar sistemul ajustărilor de TVA prevăzut la art. 304.

Pentru o mai bună înțelegere a modificărilor survenite – AJFP Dambovita ne supune atentiei si expunerea de motive a parlamentarilor inițiatori – CLICK AICI PENTRU DESCARCARE.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Materiale ANAF/MFP
Articolul precedentLegea nr. 179/2019 – modificări la regimul juridic al francizei (MOF 829/2019)
Articolul următorLimitele de deductibilitate ale cheltuielilor de protocol la calculul rezultatului fiscal – info 2019
care-sunt-modificarile-aduse-de-legea-172-2019-in-materie-de-tva-info-oficial-rapidDupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 815 din 08.10.2019, a fost publicata Legea nr. 172 din 07 Octombrie 2019 (Parlamentul României) - TEXT INTEGRAL AICI - pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. In acest sens, pe langa tabelul comparativ oficial cu...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.