AcasăSalarizareProcedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a CASS -...

Procedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a CASS – sinteză oficială a OMFP nr. 2806/2019

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 708 din 28 august 2019, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2806 din 26 August 2019TEXT INTEGRAL AICI – pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală, potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Avand in vedere cele de mai sus, va supunem atentiei CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – via Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomiţa. Speram sa va fie de folos.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipație a CASS se aplică persoanelor fizice pentru care organele fiscale competente au emis şi au comunicat decizii de impunere anuală aferente perioadei 2014 – 2017, astfel:

a) în perioada cuprinsă între data de 15 martie 2019 inclusiv şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019;
b) după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală pentru care se acordă bonificaţie sunt contribuţiile individuale de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017.

OG nr. 6/2019 (facilitați fiscale) – tabel comparativ restructurare obligații/anulare obligații accesorii (în funcție de nivel datorii) – click aici

Valoarea bonificaţiei reprezintă suma rezultată din aplicarea unui procent de 10% asupra sumelor de plată. Cu această valoare se diminuează suma de plată a obligaţiilor fiscale stabilite prin deciziile de impunere anuale comunicate persoanelor fizice.

Bonificaţia se acordă cu condiţia ca diferenţa dintre sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală şi valoarea bonificaţiei să fie achitată integral, astfel:

a) în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, pentru deciziile de impunere anuală emise şi comunicate în perioada 15 martie 2019 inclusiv şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019.
b) în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală, pentru cele emise şi comunicate după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Prezentarea OG nr. 6/2019, realizată de Ministerul Finanțelor Publice – documentul oficial – click aici

Bonificaţiile se acordă şi pentru deciziile de impunere anuală emise ca urmare a declaraţiilor rectificative depuse până la împlinirea termenelor de plată prevăzute de ordonanţa de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 708 din 28 august 2019, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 2806 din 26 August 2019 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de...Procedura de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a CASS - sinteză oficială a OMFP nr. 2806/2019
error: Conținutul este protejat !!