AcasăCodul munciiAprobarea procedurilor de anulare a CASS - ce a adus nou OPANAF...

Aprobarea procedurilor de anulare a CASS – ce a adus nou OPANAF 2643/2019 (info oficial)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial, Partea I nr. 691 din 21 august 2019, a fost publicat OMFP nr. 2643/31.07.2019TEXT INTEGRAL AICI – pentru aprobarea procedurilor de anulare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente acestora ce fac obiectul prevederilor art. 2 şi 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Avand in vedere cele de mai sus, va supunem atentiei cateva precizari oficiale – via Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor):

– Identificarea contribuabililor pentru care, în anii fiscali 2016 şi 2017, baza de calcul al CASS a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară sau, după caz, la valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, potrivit Codului fiscal.

Pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015 se identifică contribuabilii pentru care baza de calcul al CASS a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, potrivit Codului fiscal.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Identificarea persoanelor care nu au realizat venituri în perioada fiscală cuprinsă între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, pentru care baza de calcul al CASS a fost stabilită potrivit Codului fiscal la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei.

– Obligaţiile fiscale care fac obiectul anulării sunt CASS, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acesteia. Anularea se efectuează, din oficiu, de către ANAF.

ALTE RESURSE UTILE:

– Reglementări privind calculul cifrei de afaceri în vederea aplicării facilitaților fiscale în domeniul construcțiilor – OFICIAL – click aici
– GRATUIT – Notificare către Trezorerie – prin care firma optează pentru modalitatea de primire pe hârtie a extraselor de cont (model) – click aici
– DE VAZUT – Vizualizarea on-line a extrasului de cont de la Trezorerie (și descărcarea) – info oficial cu privire la OMFP 2425/2019 – click aici
– NOU – completări noi de la ANAF, privind eliberarea extraselor de cont in format electronic – click aici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial, Partea I nr. 691 din 21 august 2019, a fost publicat OMFP nr. 2643/31.07.2019 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru aprobarea procedurilor de anulare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente...Aprobarea procedurilor de anulare a CASS - ce a adus nou OPANAF 2643/2019 (info oficial)
error: Conținutul este protejat !!