OPANAF 2138/2019 – obligații noi pentru producătorii și importatorii de produse din tutun

0
226

Stimati colegi, pe aceasta cale va informam faptul ca, in Monitorul Oficial nr. 683 din 19 august 2019, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 2138 din 2 august 2019 – privind contractele de stocare de date încheiate ca parte a unui sistem de trasabilitate pentru produsele din tutun .

Avand in vedere cele de mai sus, iata cateva precizări suplimentare (via – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti):

– Producătorii şi importatorii au obligaţia de a transmite o informare la ANAF în termen e 30 de zile de la semnarea contractelor cu furnizorii de sisteme de stocare de date care asigură depozitul primar de date.

– Furnizorii de servicii de stocare de date acordă acces fizic şi virtual, la nivel de server şi de bază de date, ANAF în calitate de Administrator naţional.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Furnizorii de servicii de stocare de date, în măsura în care este necesar pentru a asigura organizarea eficace a bunei funcţionări a sistemului de depozite, cooperează şi cu ANAF, în calitate de autoritate competentă.

UTIL – Procedura de declarare a stării de inactivitate pentru contribuabilii care sunt în inactivitate temporară înscrisă la RC / au durata de funcționare a societății expirată / nu mai au organe statutare / durata deținerii spațiului cu destinația de sediu este expirată – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Legislatie RO
Articolul precedentITM – neasigurarea transparentei veniturilor salariale în cele 2 termene din 2019 (amendă între 5.000 lei și 10.000 lei)
Articolul următorProcedura de declarare a stării de inactivitate pentru contribuabilii care se sustrag de la efectuarea controalelor sau care nu își desfășoară activitatea la domiciliul fiscal declarat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.