AcasăCodul munciiContingentul de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România a...

Contingentul de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România a fost suplimentat ieri (nou)

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților mediului de afaceri.

Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale anului 2019, numărul de avize de muncă/detașare eliberate a crescut cu peste 165% față de prima jumătate a anului trecut.

Din informațiile transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 1 ianuarie – 23 august 2019 au fost înregistrate 19.173 cereri pentru eliberarea avizului de angajare/detașare în muncă, au fost eliberate 16.540, respinse 818, iar 1.884 se află în lucru. Cele mai multe avize au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, lucrători detașați și pentru cei înalt calificați.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

”Reprezentanții mediului de afaceri ne-au atras atenția asupra faptului că peste 60.000 de locuri de muncă rămân constant neocupate. În urma solicitărilor repetate primite din zona mediului de afaceri, Guvernul a decis să suplimenteze numărul de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă, pentru a sprijini angajatorii”, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Prin Hotărârea de Guvern nr. 34/2019, contingentul aprobat inițial pentru acest an a fost de 20.000 de lucrători.

Sursa – MMJS (Serviciul Comunicare, Mass – Media și Relații cu Publicul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Guvernul a aprobat suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților mediului de afaceri. Decizia de suplimentare a contingentului a fost adoptată după ce, în primele opt luni ale ...Contingentul de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România a fost suplimentat ieri (nou)
error: Conținutul este protejat !!