AcasăImpozite/TaxeTratamentul fiscal al comisionului încasat de persoane fizice (ocazional pe baza unor...

Tratamentul fiscal al comisionului încasat de persoane fizice (ocazional pe baza unor contracte de agent/comision)

Intrebare – Se datorează impozit pe venit pentru comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal, care desfăşoară activitate ocazional pe baza unor contracte de agent/comision?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal care desfășoară activitate ocazional pe baza unor contracte de agent/comision este considerat venit din alte surse.

Conform Codului fiscal, impozitul pe venit pentru comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal se calculează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut. Impozitul calculat şi reţinut reprezintă impozit final.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, pentru comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal care desfășoară activitate ocazional pe baza unor contracte de agent/comision se datoreaza impozit pe venit, plătitorul de venit are obligația reținerii la sursă a impozitului prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 114 alin. (2) lit. g) si 115 alin.(1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 03.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Se datorează impozit pe venit pentru comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal, care desfăşoară activitate ocazional pe baza unor contracte de agent/comision? Raspuns Potrivit Codului fiscal, comisionul încasat de persoane fizice neînregistrate fiscal care desfășoară activitate ocazional pe baza unor contracte de agent/comision...Tratamentul fiscal al comisionului încasat de persoane fizice (ocazional pe baza unor contracte de agent/comision)
error: Conținutul este protejat !!