AcasăReglementari contabileOUG 6/2019 (noi facilități fiscale) - info oficial ANAF cu privire la...

OUG 6/2019 (noi facilități fiscale) – info oficial ANAF cu privire la modificările apărute

Dupa cum v-am informat anterior, in Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019, a fost publicata Ordonanța Guvernului nr. 6 din 31 iulie 2019text integral – privind instituirea unor facilități fiscale.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor). Speram sa va fie de folos.

– Ordonanța instituie facilități fiscale distincte pentru două categorii de contribuabili.

a) Facilități fiscale pentru debitorii, persoane juridice (cu excepția instituțiilor publice și a UAT-urilor), cu obligații bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 în cuantum mai mare sau egal cu un milion lei:

– înlesniri la plata obligațiilor bugetare;
– conversia în acțiuni a obligațiilor principale;
– stingerea obligațiilor bugetare principale prin darea în plată a unor bunuri imobile;
– anularea a maxim 50% din obligațiile bugetare principale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru a beneficia de facilitățile de mai sus, debitorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții și să depună la ANAF o notificare prealabilă până la data de 30 septembrie 2019.

Solicitarea de restructurare, împreună cu planul de restructurare și testul creditorului privat prudent, se poate depune la ANAF în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a ordonanței.

b) Facilități fiscale pentru debitorii, persoane fizice și juridice, cu obligații bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 în cuantum mai mic de un milion lei:

– anularea dobânzilor, penalităților și tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 cu condiția achitării integrale, până la data data de 15 decembrie 2019, a tuturor celorlalte debite.

Cererea de anulare a accesoriilor se depune după îndeplinirea condițiilor, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019.

UTIL SI URGENT – Rezolvare erori REVISAL 6.0.7 – dacă s-a actualizat Windows-ul 10 la versiunea Windows 10.1903 (foarte important) – CLICK AICI


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

7 COMENTARII

  1. […] AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via DGRFP BRASOV (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor). Speram sa va fie de folos si informatiile postate anterior (AJFP Dambovita) – DETALII AICI. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum v-am informat anterior, in Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019, a fost publicata Ordonanța Guvernului nr. 6 din 31 iulie 2019 - text integral - privind instituirea unor facilități fiscale. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem...OUG 6/2019 (noi facilități fiscale) - info oficial ANAF cu privire la modificările apărute
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura