AcasăReglementari contabileCorectare erori în documentele de plată - plăți la bugetul local și...

Corectare erori în documentele de plată – plăți la bugetul local și nu în contul bugetului de stat

Intrebare – Se poate efectua indreptarea erorilor din documentele de plata dacă plata obligatiei fiscale s-a efectuat intr-un cont al bugetului local si nu in contul bugetului de stat ?

Raspuns

Plata obligatiilor fiscale efectuata intr-un cont bugetar eronat este valabila, de la momentul efectuarii acesteia. La cererea debitorului, organul fiscal competent efectueaza indreptarea erorilor din documentele de plata intocmite de debitor, in suma si din contul debitorului inscrise in documentul de plata, cu conditia debitarii contului acestuia si a creditarii unui cont bugetar.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Dispozitiile sus-mentionate, se aplica si in cazul in care plata s-a efectuat in alt buget decat cel al carui venit este creanta fiscala platita, cu conditia ca acestea sa fie administrate de acelasi organ fiscal.

Ca urmare, nu se efectueaza indreptarea erorilor din documentele de plata in situatia in care plata obligatiei fiscale s-a efectuat intr-un cont al bugetului local si nu in contul bugetului de stat intrucat cele 2 bugete nu sunt administrate de acelasi organ fiscal.

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 164 al. 1 si 2

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 08.05.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Se poate efectua indreptarea erorilor din documentele de plata dacă plata obligatiei fiscale s-a efectuat intr-un cont al bugetului local si nu in contul bugetului de stat ? Raspuns Plata obligatiilor fiscale efectuata intr-un cont bugetar eronat este valabila, de la momentul efectuarii...Corectare erori în documentele de plată - plăți la bugetul local și nu în contul bugetului de stat
error: Conținutul este protejat !!