În atenția colegilor contabili și experți contabili – comunicat al Serviciului Compensare Datorii și Creanțe ale Agenților Economici

0
612

Ministerul Economiei, prin Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie- Sucursala București vă invită să utilizați, conform legislației în vigoare , Serviciul Compensare Datorii și Creanțe ale Agenților Economici pentru REDUCEREA ARIERATELOR DIN ECONOMIA NAȚIONALĂ .

Cu parola de acces deschideți pagina de compensare, http://gama.imi.ro , vă încărcați facturile în sistem pentru a putea efectua operațiunile de compensare dorite, pentru agenții economici din portofoliu. Legislația incidenta este: Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacităţii de plată cu modificările și completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr. 685/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor din economie, şi a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, cu modificările și completările ulterioare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Sistemul de Compensare funcționează din 1999 neîntrerupt și până în prezent valoarea arieratelor diminuate prin compensare este de cca 64 mld. Euro.

Sunt în curs de aprobare normele metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 22/2016 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată, norme prin care vom asigura forma integral on-line de desfășurare a operațiunilor de compensare, de la accesarea adresei dedicate până la semnarea ordinelor de compensare.

Veți putea gestiona toți agenții economici din portofoliu printr-o singură parole de acces, veți putea utiliza semnătura electronică pentru validare, veți putea încărca fișiere cu facturi restante pentru a beneficia de soluțiile posibile de compensare identificate de sistemul informatic (SIC), veți putea descărca din aplicație ordinele de compensare validate pentru a opera în contabilitate stingerea datoriilor, veți putea efectua operațiuni de compensare cu nerezidenți.

GRATUIT – Notificare către Trezorerie – prin care firma optează pentru modalitatea de primire pe hârtie a extraselor de cont (model) – click aici

Pe baza facturilor încărcate de dumneavoastră în SIC se vor identifica automat circuite de compensare pe care le puteți finaliza. Institutia va invită să utilizați această formă de plată nonmonetară, dorind să vina în sprijinul agenților economici cu soluții de stingere a datoriilor prin compensare, dorind să colaboreze cu dumneavoastră în acest sens.

Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie Bușteni-Sucursala București
Bdul Timișoara nr.6 sector 6 București
tel.: 021/4130604, 021/4138068, mobil:0774086290, fax: 021/4130604
e-mail: [email protected] [email protected] [email protected]

https://cppibusteni.weebly.com/https://cppibusteni.weebly.com/compensare.htmlhttps://cppibusteni.weebly.com/uploads/5/8/6/0/58603959/ghid_compensare_datorii_creante.pdf

REVEDEȚI PREZENTAREA
Legislatie RO
Articolul precedentNOU – completări noi de la ANAF, privind eliberarea extraselor de cont in format electronic
Articolul următorATENȚIE – logarea pe ANAF cu certificat digital calificat este momentan nefuncțională

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.