ANAF – poprirea electronică sprijină contribuabilii în dificultate (precizări de ultima ora)

0
535

Intr-un comunicat posta in urma cu ceva timp, ANAF precizeaza ca poprirea electronicã va putea sa sprijine contribuabilii în dificultate . In acest sens, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființãrii și ridicãrii popririlor bancare de cãtre organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silitã.

Dupa cum stiti, daca urmariti blogul nostru, poprirea electronică este – Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță – si este funcțională din data de 23.06.2017 – DETALII AICI.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Astfel, disponibilitãțile banești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfãșuratã de aceștia. Ridicarea mãsurilor de executare silitã prin poprire bancarã va fi realizatã cu operativitate, în timp real, având în vedere cã încetarea mãsurii de înființare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit.

Un avantaj considerabil pentru contribuabili îl reprezintã și faptul cã nu mai este necesarã deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicãrii popririlor bancare.

NOU SI UTIL – Notificare către Trezorerie – prin care firma optează pentru modalitatea de primire pe hârtie a extraselor de cont (model) – click aici

ANAF si-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a incetarii masurilor de executare silita, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silita. Potrivit comunicatului – Ministerul Finantelor Publice si ANAF au ca prioritate, in relatia cu contribuabilii, un amplu proiect care priveste simplificarea, debirocratizarea si transparentizarea activitatilor de incasare a debitelor acestora. Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea infiintarii si ridicarii popririlor bancare, este una dintre masurile adoptate in cadrul acestui proiect.

Sursa – anaf.ro

REVEDEȚI PREZENTAREA
ANAF
Articolul precedentBroșura privind „Procedura de mediere” a fost publicată pe site-ul oficial al ANAF. Descarcă de aici!
Articolul următorNOU – completări noi de la ANAF, privind eliberarea extraselor de cont in format electronic

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.