Ca a adus nou Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 31/2019 – precizări oficiale utile

1
566

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 403 din 23 mai 2019 a fost publicataOrdonanța de urgență a Guvernului nr. 31 din 14 mai 2019TEXT INTEGRAL AICI – privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari oficiale – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor) :

– Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare CASS aferente perioadei 2014-2017, emise și comunicare de ANAF între data de 15 martie 2019 și data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare se acordă o bonificație de 10%.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de regularizare CASS aferente perioadei 2014-2017, emise și comunicare de ANAF după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, termenul de plată este de 120 de zile de la data comunicării deciziilor. Dacă sumele se achită în termen de 60 de zile de la data comunicării se acordă o bonificație de 10%.

– Se anulează CASS stabilită prin decizie de către ANAF în cazul persoanelor fizice pentru care baza de calcul a CASS a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe țară.

– Pentru aplicarea prevederilor de mai sus se va emite un ordin al ministrului finanțelor publice.

– Începând cu data de 1 iunie 2019 se diminuează cota de TVA aplicabilă livrării alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii, aceasta devenind 5% (anterior, cota era de 9%).

REVEDEȚI PREZENTAREA
Taxa pe Valoare Adaugata
Articolul precedentOMFP 2165/2019 – modificare Declarația 112 (zilieri, membrii cooperatori, contracte internship, etc.)
Articolul următorNEWS – amenzi în valoare totală de 885.420 euro (aplicate în luna mai de ITM, în urma acțiunilor de control)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.