UTIL – cum atașăm documentele solicitate conform OMFP 10/2019, la PDF-ul inteligent cu care generam bilanțul la 31.12.2018

1
830

Pornind de la articolul publicat de noi anterior, pe subiectul – ce depunem obligatoriu pentru bilanțul la 31.12.2018, dar și în plus – pe lângă formularele stabilite prin OMFP 10/2019detalii articol – venim azi (avand in vedere cerintele colegilor) cu o serie de precizari cu privire la cum se ataseaza documentele la PDF-ul oficial (furnizat de ANAF) pentru generarea bilantului la 31.12.2018.

Astfel, dupa intocmirea documentelor solicitate din punct de vedere legal pentru dosarul de bilant (dupa caz), respectiv:

– note explicative la situatiile financiare anuale;
– situatia modificãrilor capitalului propriu si situatia fluxurilor de numerar, dupã caz;
– raportul administratorilor;
– raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupã caz;
– propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile;
– hotararea AGA de aprobare a bilantului si a CPP;
– declaratia scrisã a persoanelor prevãzute la art. 10 alin. (1) din legea contabilitãtii, prin care îsi asumã rãspunderea pentru întocmirea situatiilor financiare anuale)
– balanta la 31.12.2018, etc.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

mergeti si scanati-le alb-negru, lizibil, si cu o rezolutie care sa permita încadrarea în limita a 9,5 MB (conform OMFP 10/2019) – 10 MB (conform comunicarilor de pe pagina oficiala a aplicatiei) a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip. Recomandam sa denumiti fisierul ce contine scanarile ca „Anexe Bilant 31.12.2018”

Dupa ce le-ati scanat, faceti o arhiva .zip, adica dati click dreapta pe fisierul scanat si alegeti „Add to Anexe Bilant 31.12.2018.zip”. Daca ati facut asa, atunci va aparea langa fisierul ce contine scanarile un fisier „Anexe Bilant 31.12.2018.zip”.

PENTRU DOCUMENTELE NECESARE DOSARULUI (MODEL ADRESE, DECLARATII, RAPOARTE, NOTE EXPLICATIVE) – PRECUM SI PENTRU CELE MAI NOI ȘTIRI PE ACEST SUBIECT – ACCESAȚI SECȚIUNEA DEDICATA BILANȚULUI ANUAL LA 31.12.2018 – CLICK AICI – SAU RECAPITULAREA DE AICI – LINK

Deschideti apoi PDF-ul (aplicatia ANAF) in care ati compeltat datele necesare pentru bilantul la 31.12.2018, iar daca stiti sigur ca ati terminat cu introducerea datelor, pe ambele coloane, mergeti in prima pagina si dati click pe butonul „Validare”.

In urma click-ului pe butonul „Validare” va aparea un mesaj care va spune ca datele introduse sunt corecte. Dati OK acestui mesaj iar apoi va aparea un alt mesaj care va va solicita atasarea fisierului .zip. Dati OK mesajului, dupa care se va deschide o fereastra in care va trebui sa navigati personal pana la locatia unde este fisierul „Anexe Bilant 31.12.2018.zip”. Selectati fisierul si dati OK, iar apoi totul este in regula.

IN CAZUL IN CARE FISIERUL PDF CU DOCUMENTELE PENTRU BILANT ESTE MAI MARE DE 10 MB, ATUNCI PROCEDATI LA COMPRIMAREA/OPTIMIZAREA ACESTUIA. O PUTETI FACE PE PC-UL VOSTRU CU ADOBE PRO, SAU ON-LINE – LINK UTIL AICI.

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.