AcasăIntreprinderi IndividualeNEWS - OUG prin care se propune anularea contribuției de sănătate, precum...

NEWS – OUG prin care se propune anularea contribuției de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente (pentru per. 01.07.2015 – 31.12.2017)

La inițiativa doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, neachitate până la data intrării în vigoare a ordonanței, stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorată de persoanele fizice ale căror venituri sunt mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară sau, după caz, sunt mai mici decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017.

De asemenea, prin acest proiect se propune reglementarea unor termene de plată, distincte, în funcție de data comunicării deciziei, astfel:

• dacă decizia este comunicată între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, inclusiv, termenul de 120 de zile pentru plata sumelor se calculează de la data intrării în vigoare a actului normativ;
• dacă decizia se comunică după data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenul de 120 de zile pentru plata sumelor se calculează de la data comunicării deciziei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Totodată, se propune ca în cazul deciziilor de impunere anuală emise şi comunicate între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, inclusiv, să se acorde o bonificaţie de 10% la plată, cu condiţia achitării integrale a sumelor stabilite prin deciziile de impunere, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Menționăm că, începând cu anul 2018, persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuția de asigurări sociale de sanătate, decât în cazul în care contribuabilul optează pentru calitatea de asigurat prin depunerea Declarației unice.

APLICATIA ZILEI – Utilitar pentru verificarea fișei plătitorului (ANAF) cu balanța contabila – fișier în MS Excel (gratuit) – CLICK AICI

Sursa – ANAF

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
La inițiativa doamnei Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României, Ministerul Finanțelor Publice a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, neachitate până la data intrării în vigoare a...NEWS - OUG prin care se propune anularea contribuției de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente (pentru per. 01.07.2015 - 31.12.2017)
error: Conținutul este protejat !!