AcasăTVA - modificari si noutatiLegea 60/2019 - modificarea Codului fiscal - TVA (cupon valoric cu utilizare...

Legea 60/2019 – modificarea Codului fiscal – TVA (cupon valoric cu utilizare unică, cupon valoric cu utilizare multiplă)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 296 din 17 aprilie 2019, a fost publicata Legea nr. 60 din 15 aprilie 2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal .

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor) – precum si textul integral:

✔ Referitor la definirea serviciilor furnizate pe cale electronică a fost precizat faptul că acestea nu includ simplul fapt că prestatorul unui serviciu şi clientul său comunică prin intermediul poştei electronice.

✔ A fost introdus un nou articol, art. 2741, prin care se reglementează regimul cupoanelor valorice (voucherelor).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ Cupon valoric cu utilizare unică: cupon în cazul căruia locul livrării bunurilor (prestării serviciilor) şi TVA datorată sunt cunoscute în momentul emiterii cuponului. Fiecare transfer al unui cupon valoric cu utilizare unică efectuat de o persoană impozabilă care acţionează în nume propriu se consideră a fi o livrare a bunurilor (prestarea serviciilor) la care se referă (se colectează TVA). Predarea efectivă a bunurilor (prestarea serviciilor) în schimbul cuponului nu se consideră a fi o tranzacţie independentă (nu se colectează TVA) decât doar, eventual, pentru partea neacoperită de cupon.

✔ Cupon valoric cu utilizare multiplă: altul decât un cupon valoric cu utilizare unică. Predarea efectivă a bunurilor (prestarea serviciilor) în schimbul unui cupon valoric cu utilizare multiplă intră în sfera TVA (se colectează TVA), în timp ce fiecare transfer anterior al respectivului cupon valoric cu utilizări multiple nu intră în sfera TVA (nu se colectează TVA).

PENTRU A DESCARCA LEGEA 60/2019 – CLICK AICI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 296 din 17 aprilie 2019, a fost publicata Legea nr. 60 din 15 aprilie 2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal . ...Legea 60/2019 - modificarea Codului fiscal - TVA (cupon valoric cu utilizare unică, cupon valoric cu utilizare multiplă)
error: Conținutul este protejat !!