OMFP 1957/2019 – facilități fiscale pentru organizatorii EURO 2020 (info și text integral)

1
525

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 274 din 10 aprilie 2019, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1957 din 5 aprilie 2019 – privind stabilirea procedurii de aplicare a prevederilor art. II pct. 1 – 1^3 din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor), precum si textul integral:

✔ Potrivit prevederilor OUG 18/2019, prin derogare de la prevederile Codului fiscal, în contextul organizării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 au fost prevăzute următoarele facilităţi fiscale:

a) Entităţile nerezidente organizatoare ale Turneului nu sunt contribuabili în înţelesul impozitului pe profit pentru aceste activităţi, iar derularea acestor activităţi în România nu conduce la existenţa unui sediu permanent în România.
b) Veniturile din organizarea Turneului realizate din România de entităţile nerezidente organizatoare sunt venituri neimpozabile în înţelesul impozitului pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

c) Veniturile realizate de persoane juridice, altele decât cele de mai sus, implicate în organizarea Turneului sunt venituri neimpozabile în înţelesul impozitului pe profit şi sunt venituri scutite în înţelesul impozitului pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, după caz. În cazul persoanelor juridice române, veniturile sunt neimpozabile dacă acestea au ca scop unic organizarea Turneului. Pentru aceste persoane juridice române sunt de asemenea neimpozabile şi veniturile realizate din redevenţe şi din distribuţii de active în caz de lichidare.
d) Veniturile realizate de persoane fizice nerezidente implicate în organizarea Turneului sunt venituri neimpozabile în înţelesul impozitului pe venit şi al impozitului pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, după caz.

✔ Prin ordin a fost stabilită modalitatea de aplicare a facilităţilor fiscale.
✔ Entităţile nerezidente organizatoare ale Turneului confirmă persoanele juridice străine, persoanele juridice române şi persoanele fizice nerezidente implicate în organizarea turneului, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului sau actului prin care se dovedeşte implicarea acestora în activităţile turneului.
✔ Confirmarea fiecărei persoane implicate în organizarea turneului se realizează de către entităţile organizatoare prin transmiterea către Administraţia Fiscală pentru Contribuabili Nerezidenţi din cadrul D.G.R.F.P. Bucureşti şi, după caz, către plătitorul de venit din România persoană juridică română a unui set de informaţii specifice.
✔ Se consideră că persoanele juridice române au ca scop unic pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 dacă aceste persoane juridice obţin exclusiv venituri din derularea acestor activităţi, din redevenţe şi/sau din activităţile legate de lichidarea lor.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL OMFP 1957/2019 – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Legislatie RO
Articolul precedentATENȚIE – Vama va utiliza un scanner cu raze X în portul Constanța
Articolul următorCase de marcat: facilități, obligații, termene – material oficial ANAF (centralizare răspunsuri sesiuni Facebook)
omfp-1957-2019-facilitati-fiscale-pentru-organizatorii-euro-2020-info-si-text-integralVa informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 274 din 10 aprilie 2019, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1957 din 5 aprilie 2019 - privind stabilirea procedurii de aplicare a prevederilor art. II pct. 1 - 1^3 din Legea...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.