AcasăDeclaratii fiscaleFormularul 163 - Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF...

Formularul 163 – Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF a publicat PDF-ul inteligent)

Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii F 163 – Cerere de înscriere /radiere în /din Registrul entităţilor /unităţilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale – conform cu Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 819 din 19 Martie 2019text integral – pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare (Monitorul Oficial nr. 223 din 22.03.2019).

Acesta este in prezent la versiunea A 1.0.0 – din data de 01.04.2019. UTIL – Registrul ONG (entități/unități de cult) pentru deducerile fiscale – ce a adus nou Ordinul ANAF 819/2019 (plus link oficial registru)click aici.

PENTRU A DESCARCA PDF INTELIGENT (F 163) – CLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

ALTE FISIERE PUSE LA DISPOZITIE DE ANAF – PE PAGINA OFICIALA A APLICATIEI – CLICK AICI

8 COMENTARII

  1. Din pacate, depunerea declaratiei 163 inseamna, pentru ong-uri, bani cheltuiti. Pentru a putea depune declaratia, ai nevoie de semnatura electronica. Iar asta costă. Mai intai, trebuie sa cumperi un stick/kit special de la anumite firme autorizate (dupa ce le duci actele ong-ului). Dupa aceea, iti trimi ei un link sa descarci un formular (formularul 150). Pe ăsta il printezi si, din nou, cu toate actele ong-ului si buletinul presedintelui asociatiei, te duci la circa financiara. Abia dupa aceea poti depune declaratia 163 cu actele ong-ului scanate. Deci, toata treaba nu e nici gratis si nici simpla. Iar toate astea, in conditiile in care toate ong-urile sunt inscrise intr-un registru special care exista de ani de zile la Ministerul Justitiei!!! Plus, la circa financiara se depun toate declaratiile de venit etc etc.

  2. Multumesc si eu ca ati publicat comentariul anterior. Poate vor renunta la acest Registru inutil, care nu ajuta ong-urile in niciun fel. Doar le obliga sa faca niste cheltuieli, pe care le-ar putea folosi pentru proiecte si programe. Si daca tot au nascocit Registrul Anaf, nu inteleg de ce Declaratia/formularul 163 nu se poate depune la ghiseu sau prin posta! In sfarsit… Trist este ca multe asociatii au pierdut finantari in toata aceasta perioada, pentru ca daca o asociatie nu e inscrisa in Registrul Anaf, nicio firma nu este interesata sa o sponsorizeze (suma sponsorizata nu ii va fi scazuta la calcularea impozitului)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii F 163 - Cerere de înscriere /radiere în /din Registrul entităţilor /unităţilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale - conform cu Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 819...Formularul 163 - Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF a publicat PDF-ul inteligent)
error: Conținutul este protejat !!