AcasăCodul munciiPrima de relocare - nivel în lei, condiții ce trebuie îndeplinite, etc....

Prima de relocare – nivel în lei, condiții ce trebuie îndeplinite, etc. (informații oficiale 2019)

Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia beneficiază de primă de relocare.

Cuantumul acestei prime reprezintă 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei.

Pentru a beneficia de prima de relocare, persoanele interesate trebuie să adreseze o cerere agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă unde sunt înregistrate şi să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

IMPORTANT – ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER (STIRILE VOR AJUNGE TOT TIMPUL, DAR SI REPEDE – LA TINE) – CLICK AICI

– să fie înregistrate ca şomeri la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă;
– să se angajeze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pentru cel puţin 12 luni;
– veniturile nete lunare realizate de către acestea în situaţia în care sunt persoane singure, sau împreună cu familiile acestora, să nu depăşească suma de 5.000 lei/lună.

În situația în care angajatorul sau autoritățile administrației publice locale sau centrale asigură locuință de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de relocare nu se acordă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Persoanele care beneficiază de prima de relocare au dreptul la menținerea acesteia și în cazul în care, în perioada de 36 de luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă și se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleași condiții.

Sursa (cu multumiri) – AJOFM Satu Mare – Compartimentul Resurse Umane,Salarizare, Comunicare și Secretariatul Consiliului Consultativ


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui...Prima de relocare - nivel în lei, condiții ce trebuie îndeplinite, etc. (informații oficiale 2019)
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura